pistachebrownie met zwartebessenijs

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
pistachebrownie zwartebessenijs | delicious
aantal 8 | zoet | weekend | amerikaans |
Deze pistachebrownies zijn het allerlekkerst met zelfgemaakt zwartebessenijs, maar voor een snelle versie kan lekker kant-en-klaar roomijs natuurlijk ook.
kooktijd25 minuten
Oven/vriezen1 uur 25 minuten
totale tijd1 uur 50 minuten

ingrediënten

  • 1 vanillestokje merg eruit geschraapt
  • 350 ml melk
  • 100 g suiker + 1 lepel extra
  • 350 ml slagroom
  • 100 g zwarte bessen diepvries

brownie

  • 80 g bloem gezeefd
  • 1 el cacaopoeder gezeefd
  • 150 g pure chocolade 70% cacao, fijngehakt
  • 120 g boter op kamertemperatuur
  • 3 grote eieren L
  • 150 g kristalsuiker
  • 50 g basterdsuiker lichtbruin
  • 50 g pistachenoten geroosterd en gehakt
  • ½ sinaasappel bio, rasp
  • ook nodig: bakblik van 20-25 cm ingevet, met bakpapier bekleed

instructies

  • Verwarm in de pan het vanillestokje met de merg, melk en suiker. Laat zachtjes een kwartiertje trekken tot de suiker gesmolten is. Giet in een lage wijde bak, roer de slagroom erbij en laat afkoelen. Draai het melk slagroommengsel in de ijsmachine volgens de beschrijving van ijs. Of giet het in een wijde lage, liefst metalen bak, en vries 4-5 uur in. Klop na 1 uur elk halfuur door.
  • Kook intussen in een steelpan de zwarte bessen met 1 el suiker en 1 el water 5 min. Laat afkoelen in de koelkast. Roer de zwarte bessen als een swirl door het ijs. Verwarm de oven voor op 180°C. Meng in een kom de bloem met de cacao en een snuf zout. Smelt de chocolade met de boter au bain-marie. Klop de eieren met de twee suikersoorten in 10 min. dik, lichtgeel en crèmig. Meng het chocolade-botermengsel door het eimengsel. Spatel tot slot de bloem, pistachenoten, sinaasappelzest en cacao erdoor. Doe dit kort, maar zorg wel dat het goed wordt gemengd.
  • Giet het beslag in het bakblik en bak 20-25 min in de oven. Laat afkoelen en snijd in blokken. Serveer het ijs met de brownies, pistachenoten en de sinaasappelrasp.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Bekijk deze video: zó maak je suiker met een smaakje:
Tekst en productie: Mister Kitchen. Fotografie: Ernie Enkelaar. Styling: Cyn Ferdinandus. Assistenten: Victor de Launay en Roos Volkers. Bewerking: Trudelies Schouten
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


pistachebrownie zwartebessenijs | delicious