snelle lunch recepten voor als je iets anders wil dan die boterham met kaas

snelle lunch recepten voor als je iets anders wil dan die boterham met kaas

Dag bammetjes met kaas en hello omelet met ricotta of kurkuma-noedelsoep. Het leven is te kort voor saaie lunch. Gun jezelf een kwartiertje of een klein halfuur en máák iets lekkers tussen de bedrijven door. Met deze snelle lunch recepten heb je geen excuus meer.

Eet jij meestal buiten de deur, lees dan ook even dit artikel van collega Sophie-Fleur. Daarin vertelt ze welke zes formules ideaal zijn om altijd en overal een gezonde lunch te kunnen nuttigen. En als je dan toch aan het lezen bent… Lees dan ook even dit lijstje met 16 ingrediënten die je altijd op kantoor wil hebben liggen om iets lekkers te kunnen maken.

Supersnelle lunch

sandwich van walnootbrood met belegen kaas, zoete appel en witlof
Zin in een lekker, voedzaam en vullend broodje? Ga voor deze sandwich van walnootbrood met belegen kaas, zoete appel en witlof. Niet moeilijk, wel net even wat anders.
Old Amsterdam, nu ook in Belegen. Superhandig, en dan die smaak… Met de pittige, zilte,licht zoete smaak waar Old Amsterdam beroemd om is, maar dan een tikje milder.Kaas met karakter dus!
Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Old Amsterdam
naar recept
omelet met ricotta, kastanjes, cantharellen en kervel
Gourmetten met kerst? Dan hebben wij nog wel dat ideetjes voor je. Deze omelet bevat allemaal aardige aardse smaken en is goed voor te bereiden!
naar recept
gourmet omelet ricotta | delicious
meloensalade met mozzarella en ham-pangrattato
Lange tijd waren fruitsalades een no go. Hoogste tijd om ze van dat imago te verlossen. Perzik, meloen, druiven, ananas en vijgen zijn juist de bom in royale zomersalades. Geef deze meloensalade bij de bbq, als voorgerecht of serveer 'm op warme dagen als lunch.
naar recept
meloensalade met mozzarella

Nog steeds snel, maar ietsje langer

kurkuma-noedelsoep in no-time
Tijd om je ‘lunchbox’ een upgrade te geven. Maak thuis een voorraad en varieer met verschillende groenten per bakje. Wat dacht je van maïs? Of bimi? Na een kom van deze soep kun je er de rest van de middag weer tegenaan!
naar recept
kurkuma noedelsoep | delicious
plaattaartjes met biet, yoghurt, rucola & shropshire blue
Shropshire blue is een pittige blauwaderkaas uit Schotland. Vervang eventueel door stilton of kaas met een mildere smaak zoals brie. Dankzij de rol kant-en-klare bladerdeeg staan deze taartjes in een mum van tijd op tafel.
naar recept
plaattaartjes met biet en yoghurt
fetadip met gekonfijte tomaten
Ravinder: 'Koude zilte feta onder een laag tomaten –verhit in olijfolie met allerlei lekkers tot ze barst van zachte zoetheid – is verrukkelijk op brood van de grill. De tomaten zijn ook een volmaakte pasta- of gnocchisaus. Ik roer ze gewoon op de bakplaat door elkaar.'
naar recept
tortilla-tosti met avocado
Proef Mexico in deze tosti 2.0 met avocado, kaas & maïssalsa met koriander, limoen en jalapeño.
Of probeer deze Spaanse tosti met manchego en chorizo.
naar recept
Tortilla-tosti met avocado - delicious
pastasalade met courgette, komkommer & verse geitenkaas
Doe wat meer moeite voor een onbekendere pasta-vorm, kies je favoriete ingrediënten en serveer zo’n snelle pastasalade bij de BBQ. Deze pastasalade met courgette is eenvoudig, vol zomersmaken en je krijgt iedereen er gelukkig mee.
naar recept
pastasalade met courgette geitenkaas
auberginesandwich met parmaham
Deze sandwich met aubergine, tomaat en mozzarella is het lekkerst op een dikke snee zuurdesem brood. Heb je weinig tijd? Vervang de aubergine door een restje gebakken of gegrilde groenten.
Probeer ook deze snelle pizza met aubergine.
naar recept
koele komkommersoep met knoflookgamba’s
Perfect als zomers voorafje, deze koude komkommersoep. De knoflookgamba’s geven een heerlijke twist.
naar recept
komkommersoep-delicious
pittige eieren
Eieren zijn een perfect verpakt cadeautje van moeder natuur. Bomvol goede voedingsstoffen en héél veelzijdig. Wij geven ze een extra lekkere twist en serveren deze pittige eieren als ontbijt- of lunchgerecht!
naar recept
pittige eieren
parelcouscous met paddenstoelen, sinaasappel & pistache
Het mag dan een bijgerecht zijn: dat doet niks af aan de indruk die dit powergerecht achterlaat! Deze parelcouscous met paddenstoelen, sinaasappel & pistache is perfect in balans door zijn heerlijke maken.
Hartig, zoet + een lekkere bite – zo'n gerecht blíjf je maken! Ideaal voor een doordeweekse avond. Onze tip? Maak gelijk wat extra, dan lunch je de volgende dag als een keizer.
Ook een goed idee: linzensoep met wortel en sinaasappelgremolata.
naar recept
raviolisalade à la niçoise
Waarom zou je voor doodgewone pasta in een pastasalade kiezen, als je ook voor zalige, gevulde pastakussentjes kunt gaan? We zijn Janneke Philippi eindeloos dankbaar voor deze slimme twist, want met ravioli blaas je zo'n beetje iedere salade heerlijk nieuw leven in.
Deze kruising tussen een niçoise en een pastasalade staat deze zomer dus bij ons op repeat. Bij jou ook?
naar recept
raviolisalade à la niçoise
sandwich met knolselderij, mosterdspread en rauwe ham
Wij onze sandwiches maar wat graag met geblancheerde knolselderij en kropsla. De roomkaasspread houd je makkelijk een paar dagen goed in de koelkast. 
naar recept
sandwich-delicious
parelcouscoussalade met asperges & feta-harissadressing
Precies waar je zin in hebt wanneer de dagen lengen, deze parelcouscoussalade met heerlijke Midden-Oosterse smaken en veel groenten!
naar recept
parelcouscous salade met asperge - delicious
pasta met kikkererwten, ansjovis en rozemarijn
Voor het Italië-nummer maakte Janneke Philippi weer 10 simpele en snelle recepten, waaronder deze pasta met kikkererwten, ansjovis en rozemarijn. 'Dit is een heerlijke pasta die zowel zilt, pittig als krokant is. Met kikkererwten uit blik staat de pasta in 20 minuten op tafel. Heb je wat meer tijd, kook dan gedroogde kikkererwten voor een extra stevige beet.
Serveer er voor voldoende groenten een tomatensalade bij, mijn favoriete
salade is dunne plakjes coeur du boeuf- tomaat met royaal olijfolie, zeezout en
gescheurde basilicum.'
naar recept
pasta met kikkererwten, ansjovis en rozemarijn