De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

linzensoep met wortel en sinaasappelgremolata

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
linzensoep met wortel en sinaasappel-tijm-komijngremolata_preview

Vanavond zin in linzensoep met wortel? Zoek niet verder! We hebben een perfect recept van Janneke Philippi voor je. Binnen 35 minuten staat-ie op tafel.

Linzensoep kom je tegen in zowel de Arabische, Griekse, Joodse, Armeense, Aramese, Koerdische en Turkse keuken. En dus is er voor ieder wat wils! Met vlees, zonder vlees… Wij maken vanavond deze vegetarische linzensoep.

Linzensoep met wortel en sinaasappelgremolata

veganistisch, vegetarisch
aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht, soep, voorgerecht | doordeweeks, weekend | internationaal | vegan, vegetarisch
In maart lopen de meeste bewaargroenten op hun eind en laten de nieuwe lentegroenten nog op zich wachten. Dus het is ook een optie om nu te kiezen voor groenten uit diepvries, blik of pot. Zoals deze linzensoep!
voorbereiding35 minuten

ingrediënten

  • 650 g winterwortels
  • 2 tl komijnzaad
  • l groentebouillon, van 2-3 tabletten
  • 1 kleine bioperssinaasappel
  • 3 takjes tijm
  • 125 g rode linzen

voorraad

  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 el olijfolie

instructies

  • Schil de wortels en snijd ze in plakjes. Snijd de ui en 2 teentjes knoflook fijn. Verhit 2 el olijfolie in de soeppan. Bak de ui met de knoflook en 1 tl komijnzaad zachtjes 1 min.
  • Schep de wortel erdoor en bak 1 min. mee zonder te laten kleuren. Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook.
  • Kook de soep 10 min. zachtjes. Rooster intussen in een droge koekenpan de laatste theelepel komijnzaad en schud in een vijzel. Vijzel het komijnzaad grof. Boen de sinaasappel en rasp de oranje schil er dun af. Ris de blaadjes van de tijm.
  • Rasp de laatste teen knoflook. Meng de sinaasappelrasp met de tijm, knoflook, het komijnzaad en de laatste 2 el olijfolie.
  • Pureer de soep grof met de staafmixer. Voeg de linzen toe en kook de soep nog 15-20 min., tot de linzen gaar zijn. Breng de soep op smaak met zout en peper.
  • Schep de soep in 4 kommen. Schep in elke kom wat gremolata en maak af met een straaltje olijfolie.
Voedingswaarde:
calorieën: 296kcal
|
eiwit: 7g
|
vet: 12g
|
koolhydraten: 37g
auteur: delicious.
R+B+S Janneke Philippi, F Serge Philippi, Studio Philippi
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook eens deze kruidige linzensoep!

linzensoep met wortel en sinaasappel-tijm-komijngremolata_preview