nr.1 foodmagazine

sandwich van walnootbrood met belegen kaas, zoete appel en witlof

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
aantal 2 | lunchgerecht | | nederlands |
Zin in een lekker, voedzaam en vullend broodje? Ga voor deze sandwich van walnootbrood met belegen kaas, zoete appel en witlof. Niet moeilijk, wel net even wat anders.
Old Amsterdam, nu ook in Belegen. Superhandig, en dan die smaak… Met de pittige, zilte,licht zoete smaak waar Old Amsterdam beroemd om is, maar dan een tikje milder.Kaas met karakter dus!
Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Old Amsterdam
totale tijd5 minuten

ingrediënten

  • 4 plakken Old Amsterdam Belegen
  • 1 zoete appel gesneden in plakjes bijvoorbeeld Elstar appels
  • 1 stronkje witlof
  • 4 sneden walnootbrood
  • 2 tl dijonmosterd
  • 1 handje rucola

instructies

  • Halveer de witlof in de lengte, snijd het bittere, harde deel uit de onderkant en snijd de blaadjes in reepjes.
  • Besmeer de sneden brood met een dun laagje dijonmosterd en leg de rucola en witlof hier overheen. Verdeel hierop wat plakjes appel en beleg vervolgens met plakken Old Amsterdam Belegen.
  • Maak de sandwich vervolgens af met een snede brood en smullen maar!
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Ook erg lekker: Besprenkel de rucola en witlof licht met olijfolie en balsamicoazijn!
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!