open lasagne met prei en pecorino

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
open lasagne met prei en mozzarella
vegetarisch
aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks, familietijd | | vegetarisch
Minta & Mae starten 2022 met deze vegetarische open lasagne met prei en pecorino. Moeder en dochter koken iedere maand met seizoensgroenten en in de winterperiode is dat prei. Een gezonde maaltijd en lekker voor het hele gezin. Eetsmakelijk!
Tip: gek op mozzarella? Voeg dan wat extra verse buffelmozzarella of burrata toe. Lekker in combinatie met pecorino of in plaats van.
Meer vega recepten van Minta & Mae? Bekijk hier alle Minta & Mae recepten.
voorbereiding15 minuten
oven35 minuten
totale tijd50 minuten

ingrediënten

  • 4 grote preien
  • 400 ml groentebouillon
  • 12 blaadjes salie (4 blaadjes fijngesneden en de rest heel)
  • rasp van 1 biocitroen
  • 25 g boter
  • 2 el slagroom
  • 250 g verse lasagnebladen
  • 100 pecorino grof geraspt
  • ook nodig: staafmixer

instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Snijd het groene deel van de prei, haal 1-2 van de buitenste bladeren eraf en snijd de prei in 3 stukken. Doe de prei in een ovenschaal, giet de bouillon erover en voeg 4 blaadjes salie, citroenrasp en boter toe. Bak de prei in 35-40 min. zacht, keer halverwege.
  • Bak intussen de rest van de salie krokant in een laagje olijfolie en laat op keukenpapier uitlekken. Neem de prei uit de oven en doe de helft van de prei in de hoge beker van de staafmixer. Pureer samen met de slagroom en voeg vocht uit de ovenschaal toe tot het de gewenste dikte heeft. Haal de rest van de prei een beetje uit elkaar.
  • Kook de lasagnebladen beetgaar in ± 4 min. Schep op 4 borden afwisselend lagen van de lasagnebladen, preipuree, prei en pecorino. Maak af met de krokante salie.
Voedingswaarde:
calorieën: 375kcal
|
eiwit: 14g
|
vet: 17g
|
koolhydraten: 38g
auteur: delicious.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
open lasagne met prei en mozzarella
Recept: Minta Nicolaï | Fotografie: Ernie Enkelaar | Styling: Esther de Munnik | Bereiding: Yvonne Jimmink