Het kerstdiner is natuurlijk sowieso een magisch feest van smaken en spektakel uit de keuken. Maar zeker naar een indrukwekkend kerstdessert kijken wij altijd enorm uit.
Dit is natuurlijk dé gang om echt spectaculair uit te pakken. Niks inhouden met zoet, kleur en texturen. Deze kerst gaan we tijdens het dessert helemaal all out. Dit zijn onze meest betoverende recepten voor het nagerecht.
Dat stukje magie begint met de keuze van de ingrediënten: rijke chocolade, knapperige meringue, romige vanille, noten en (vers) fruit. Denk daarna aan een sprookjesachtige opmaak met versieringen van glazuur, glanzende chocolade, gebrande meringue en kleurrijk fruit.
Over the top taarten en andere indrukwekkende kerstdesserts
chocoladetaart – délice – met bladgoud
Als bakken een erkende topsport was, dan vielen er met deze gracieuze taart vele prijzen te winnen. Ons jubileum vieren we met een tafel vol taarten, waar deze chocoladetaart subtiel schittert. Hij is rijk & romig, perfect voor de wintermaanden – en de feestdagen in het bijzonder. Begin minstens 1½ dag van tevoren aan dit recept. De taart is goed voor 20 puntjes, dus je weet wat je te doen staat. Trek je bladgoud uit de kast, tijd om deze beauty te bakken!
Rutgers kersttaart: sinaasappel-maanzaadtaart met witte chocolade en frambozen
Rutger: 'De witte chocoladecrème voor de afwerking is op basis van banket- en bakkersroom. Ik doe er geen eidooiers in, om de crème zo licht mogelijk te houden. Vlak voor het afwerken van de taart 'marmer' ik de witte-chocolade-crème met frambozenjam.' Vier ons jubileum mee met een taart naar jouw smaak: van rijk & romig tot klein & verfijnd, van royaal & robuust tot fris & fruitig; je vindt alle recepten in het feestnummer van delicious.
Stof je mixer maar af, want voor dit chique toetjes ga je flink aan de klop. Dat harde werk is natuurlijk niet voor niets, want dit spectaculaire, luchtige dessert levert gegarandeerd oohs en aahs aan de feesttafel op.
Wij vieren dit jaar ons jubileum en maakten een feesttafel vol showstoppers. Onze laagjestaart met kaneel laat ieder gezelschap stilvallen en verlangen naar meer. Zet de bordjes en vorkjes maar klaar, want hier blijft geen kruimel van over! Begin minstens 1 dag voor het feest aan dit recept.Helemaal de smaak van laagjes te pakken? Dan is deze chocoladepavlova met kruidige peren en butterscotchsaus ook echt wat voor jou.
Vanavond stralen Rutger, Evert en Narcis in de finale van Heel Holland Bakt. Hun laatste taak: een feestelijke bruidstaart met trots presenteren. Wij doken in ons archief en vonden daar deze patisserieparel van Rudolph van Veen. Er gaat een hele fles champagne in deze royale taart: feest!
Deze schuimtaart met pecannoten en peer is al een plaatje om naar te kijken en een traktatie om te eten. Deze taart is even een werkje om te maken, maar daardoor extra leuk voor de feestdagen. Ga jij de uitdaging aan? Extra leuk: dit jaar bestaat delicious. magazine 15 jaar. Deze taart is één van onze favorieten van de afgelopen jaren. Benieuwd naar de andere 14? Je vindt ze in ons extra dikke kerstnummer. Meer feestelijke kerstrecepten? Je vindt op deze pagina al onze kerstrecepten bij elkaar!
meringuelaagjestaart met limoncelloroom en kokospraliné
Bij het zien van deze meringuelaagjestaart krijg je spontaan trek. Een prachtige taart die doet denken aan een pavlova, met veel verschillende smaken waaronder limoncello en kokos. En het ziet er ook nog eens heel feestelijke uit. Perfect voor de kerstdagen!Meer feestelijke kerstrecepten? Je vindt op deze pagina al onze kerstrecepten bij elkaar!
parfait van zure room met passiefruit en rozenmeringue
Handig: voor dit ijs heb je geen ijsmachine nodig! Maak op iedereen indruk met dit kleurrijke parfait recept van Janneke.Wil je dit dessert voorbereiden? Maak de parfait 1 dag eerder (3-4 dagen kan ook). Bak ook de rozenmeringue en bereid alvast de passiefruitsaus. Bewaar de meringue in een luchtdicht afgesloten doos en bewaar de saus afgedekt in de koelkast.
De basis van deze feestelijke tiramisù-charlotte is mascarponecrème met bosvruchtenpuree. De vruchtenpuree maak je zelf, wanneer het fruit op z’n best is. Ook heerlijk: citroen-ricottacake met frambozenroom
schwarzwalder wafeltaart met anijsroom en cranberrycompote
Een mooie toren van chocoladewafels met laagjes anijsroom en cranberrycompote. Voor de wafeltaart heb je ons snelle wafelbeslag nodig. Dat is een basisbeslag dat je in een kwartier maakt. In het beslag zit geen suiker, dus het is heel geschikt om het gul te beleggen met zoete én hartige smaakmakers.
Choco-lovers opgelet… 8 lagen chocolade maakt deze chocolade-karamel-fudge-laagjestaart on-weer-staan-baar!Nog lekkerder dan een stukje romige, fluweelzachte chocolade-fudge bij de thee of koffie is zachte, zoete en sticky fudge. Daarmee maak je elk toetje of taart nóg lekkerder!
Deze pavlova met kastanje-speculaasroom is om je vingers bij af te likken. De nootachtige smaak van de kastanje met de zoete smaak van speculaas maken dat het perfect bij de herfst past. Op en top najaar dankzij dit heerlijke dessert.
Liever geen alcohol? Gebruik in plaats van rum sterke thee, bijvoorbeeld earl grey.Tip: heb je geen trifleschaal van deze afmetingen? Snijd de brownies dan in stukjes en verdeel ze over de lagen room in een ronde schaal.
Je kunt de trifle 1 dag eerder maken en in de koelkast bewaren. Klop dan samen met de kardemom nog 1 zakje slagroomversteviger mee. De pistache-cranberrynoga koop je online.