Hollandse boerenkoolstamppot met piccalilly en worst

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks, weekend, winter, zomer | hollands |
Iedereen wil makkelijk, gezond en gevarieerd eten. Hiervoor delen wij deze week een heerlijke Hollandse boerenkoolstamppot met piccalilly en worst van Brandt & Levie.
voorbereiding10 minutes
kooktijd25 minutes
totale tijd35 minutes

ingrediënten

  • 1 kg aardappelen melody
  • 400 g peterseliewortel
  • 600 g boerenkool
  • 2 sjalotjes
  • 4 worstjes amandel-paprika, van Brandt & Levie
  • 100 g piccalilly
  • 4 el roomboter
  • scheutje melk
  • 4 tl mosterd
  • peper & zout naar smaak
  • ook nodig: grote pan met deksel
  • koekenpan met deksel
  • aardappelstamper

instructies

  • Breng 400 ml water per persoon met een snufje zout aan de kook in een grote pan met deksel voor de aardappelen (melody) en groenten.
  • Was of schil de aardappelen grondig en snijd in kwarten. Schil de peterseliewortel en snijd in even grote plakken. Kook de aardappelen en peterseliewortel, afgedekt, 12 – 15 min. in de grote pan met deksel. Kook in de laatste 10 min. de boerenkool mee. Giet daarna af en houd een klein gedeelte van het kookvocht achter.
  • Snijd ondertussen de sjalot in ringen. Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan met deksel en bak de Brandt & Levie worst in 3 – 4 min. rondom bruin op middelmatig vuur. Voeg de sjalot toe en roerbak 3 min. op middelmatig vuur. Draai vervolgens het vuur laag en bak, afgedekt, 8 min. op middelmatig vuur.
  • Stamp de aardappelen, peterseliewortel en boerenkool met de aardappelstamper tot een grove puree. Voeg de overige roomboter, een scheutje melk en/of kookvocht toe om het smeuïg te maken en breng op smaak met de mosterd, peper en zout.
  • Verdeel het gerecht over de borden en serveer met de Brandt & Levie worst en piccalilly. Garneer met de gebakken sjalot.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!