bbq vlees: de lekkerste recepten in één lange lijst op een rij

bbq vlees: de lekkerste recepten in één lange lijst op een rij

‘Ik ben meer van de salades dan van het vlees.’ Hoor of zeg jij dit ook regelmatig? Dan heb je onderstaande bbq vlees-recepten nog niet geprobeerd. Daarmee til je je barbecue in één klap naar een hoger niveau. Denk: sappige picanha, Marokkaanse lamskoteletjes en sticky Indonesische saté.

Of je nu gaat voor lekker lang sousvide gegaard óf kort en krachtig op de gril, op kolen of op gas, met deze gerechten maak je indruk op je gasten. Die speklap en hamburger, die kennen we nu wel. Ga voor het betere grilwerk.

Wat dan? Recepten waar je misschien nog niet aan hebt gedacht:

lamskoteletjes met granaatappel op z’n marokkaans

Gemarineerde lamskoteletjes gril je op de bbq of in de grillpan en serveer je met couscoussalade. De granaatappelmelasse geeft frisheid en het rozenwater een zoete aromatische touch.

naar recept

Zoet, zuur en pittig. Zo geef je jouw lamskoteletjes meteen iets verrassends. Denk er het rokerige van de barbecue bij en je feest is compleet.

beer can chicken van de bbq of uit de oven

Bier is een ingrediënt waar steeds vaker mee gekookt wordt en wij snappen wel waarom. Het geeft namelijk een smaakvolle twist aan je gerecht. Deze beer can chicken kan op de bbq of in de oven klaargemaakt worden.

naar recept
restjes kip

Ook leuk (en spectaculair): een beer can chicken. Ofwel: kip op een blikje bier, waardoor-ie supersappig wordt. Dit wil je een keer proberen!

picanha met paprika-bonensalade van de bbq

Picanha oftewel staartstuk is heel populair in Portugal. Het is lekker mals maar toch stevig en heeft veel smaak. Een geliefd stukje vlees voor op de barbecue. Janneke maakt er een speciale bonensalade bij met zoet gegrilde paprika's. Een soort dressing en bijgerecht in één!Lees ook: barbecueën voor beginners – en iedereen die een opfriscursus kan gebruiken

naar recept
Picanha grelhado com pimentão e freijão branco

Waan je in Zuid-Amerikaanse sferen met picanha! Dit staartstuk met lekker veel smaak leent zich dankzij zijn vetlaagje erg goed voor de barbecue. Zo blijft het lekker zacht.

Indonesische saté

Libanese kofta, Turkse kipspiesjes en natuurlijk: Indonesische saté. Bijna elk land heeft wel zijn eigen, favoriete spies. Steek de BBQ maar aan, want in dit recept vind je laatstgenoemde wereldklassieker. Lekker met wat salade, brood en dips.Tip: Snijd blokjes voor spiesen niet te groot als je ze boven de BBQ wilt grillen. Grote stukken worden namelijk niet goed gaar. Blijf erbij en keer ze regelmatig voor het lekkerste resultaat.

naar recept
indonesische saté van de bbq

Malse stukjes gemarineerd vlees: een Indonesische saté van de barbecue is gewoon al-tijd goed. Favoriet bij iedereen. Met dit recept maak je ‘m zoals hij hoort.

Meer lekkere recepten voor bbq vlees:

karbonade met biermarinade van de bbq

Een Hollandse karbonade van de bbq krijgt een flinke boost door de oosterse marinade. Platbrood en salade erbij, klaar!Siciliaanse recepten om nog lang na te genieten van je vakantie

naar recept
karbonade van de bbq met gerookte biermarinade van de bbq
van de BBQ: kalkoenspiesen met venkel en tomaat

Barbecueën hoort bij de zomer als schaatsen bij de winter. En wat houden we ervan! Dus stroop je mouwen op en gaar die karbonades en worsten aan één stuk boven de BBQ. Of ga voor mediterraan zoals onderstaande spiesen. Met een knipoog naar de Middellandse Zee.

naar recept
Kalkoenspiesen-delicious
broodje worst van de bbq met bier-uienmarmelade

Veruit het populairste recept van ons buitenfeestnummer? Deze broodjes worst van de bbq. Waarom? Omdat de bier-uienmarmelade verslavend lekker is. Je bakt de uien heel erg lang, totdat ze goed bruin bakken. Dan schenk je er fijn donker bier bij en laat je de marmelade inkoken tot een stroperige saus. Je kunt de hoeveelheden voor de marmelade makkelijk verdubbelen (neem wel een grotere pan) zodat je altijd een smaakmaker standby hebt staan. 

naar recept
broodje worst van de bbq | delicious
ribeye met bier-chipotlemarinade, gestoomde groenten & zoete aardappel

Biermarinade houdt het vlees mals en geeft een extra stoere, stevige smaak.

naar recept
ribeye met bier-chipotlemarinade, gestoomde groenten & zoete aardappel
gochujang-spiesjes met gegrilde bimi en limoen

De gochujang geeft deze spiesjes een volle, pittige smaak en een prachtig rode kleur. Knapperige bimi ernaast en je hebt een perfect bbq-maal.

naar recept
gegrilde kip met chermoula

Chermoula is een kruidige Noord-Afrikaanse marinade die je ook meteen als saus kunt gebruiken. Superlekker bij vlees van de barbecue, dat door een stukje vlammen-magie sowieso al extra goed smaakt. Het vleugje rook en die nét geschroeide grillstreepjes geven het vlees een ultiem zomerse boost. Dus steek je BBQ aan en ga voor die smokey perfectie! De rest van de zomer buiten koken? Met deze 42 recepten heb je inspiratie genoeg!

naar recept
gegrilde kip chermoula
ribeye-steak met chimichurri

Juist nu wil je zoveel mogelijk buiten zijn, easy koken en ongecompliceerd lekker eten. Wij serveren je daarom dit relaxte recept voor ribeye steak van de bbq. Leun achterover & ontspan, het wordt sowieso lekker!42x bbq recepten voor de perfecte avond

naar recept
ribeye bbq chimichurri
chermoula-biefspiesen met zoetzure uien

Wil je het snel? Steek dan eerst de bbq aan of zet de grillpan op het vuur! Deze spiesen met kruidige chermoula heb je zonder veel poespas zo op tafel. Om daarna – helemaal mellow – de lange avond buiten wijn te drinken. Nog meer op een stokje: zo maak je klassieke saté voor de BBQ

naar recept
chermoula biefspiesen
spekspiesen met honing-sojamarinade

Houd je van heet & snel? Steek dan eerst de BBQ aan of zet de grillpan op het vuur! Deze spiesen heb je zonder veel poespas zo op tafel. Met vlees, vis of groenten maak je de lekkerste combi’s; van halloumi met perzik, zalm met miso tot kip met harissa. Om daarna – helemaal mellow – de lange avond buiten wijn te drinken. Deze spekspiesen met honing-sojamarinade zijn de perfecte combinatie tussen umami en een vleugje zoet, waardoor ze gegarandeerd een succes zijn!

naar recept
bbq hapjes spekspiesen honing soja
saté van gemarineerd en geroosterd buikspek

Mister Kitchen proeft Zuid-Korea: van kimchi salades tot buikspek en alles wat er tussen in zit. Buikspek is ideaal vlees voor op de bbq. Maar ook in een grillpan rooster je het lekker krokant. En zó vol van smaak, heerlijk!

naar recept
buikspek-saté-delicious

Lijstjes met bbq vlees

Toe aan meer inspiratie, dan hebben we ook onze befaamde lijstjes. Waar we het over hebben? Deze lijst met buikspek van de BBQ laat zien dat langzaam garen loont met zeven lekkere recepten. Of ga voor bavette van de BBQ, perfect als je houdt van stevig vlees. Meer zin in het klassieke werk? Dan is deze lijst met entrecote van de BBQ altijd een goed idee: sappig, smaakvol en snel klaar.

De hele lijst met lijsten zie je hieronder nog een keer:

Bekijk ook: barbecueën met briketten of houtskool? Dit is de beste brandstof voor je BBQ