entrecote op de bbq: zo maak je het nóg lekkerder

Entrecote is misschien wel één van de lekkerste stukjes vlees. Helemaal als je het bereidt op de bbq en het vlees die typische, rokerige smaak krijgt. Loopt het water je al in de mond? Lees even verder.

Entrecote leent zich perfect voor de bbq. Snijd stukjes vet zeker niet van het vlees, deze zorgen juist voor smaak tijdens het grillen. Na het grillen kun je ze altijd nog verwijderen, mocht je dat willen.

Een paar zaken zijn belangrijk als je entrecote gaat grillen:

  • Zorg dat het vlees op kamertemperatuur is voordat je het gaat grillen
  • Voorbereiding is key, laat je vlees minstens een half uurtje marineren
  • In 2 minuutjes per kant kun je entrecote mooi goudbruin grillen – uiteraard op een hete bbq
  • Werk je met een groter stuk, verhit het vlees dan eerst indirect tot een kerntemperatuur van 43 graden
  • Laat het vlees even rusten voordat je het aansnijdt

Hieronder een aantal recepten om je te inspireren als het gaat om marinades, rubs en bijgerechten!

7x entrecote van de bbq recept

entrecote met bacon-sumakboter en groentefriet
Mals vlees van het ribgedeelte van de koe, met een subtiel randje vet, bomvol smaak! Dat maakt entrecote misschien wel één van de lekkerste stukjes vlees.
De spieren rondom de entrecote hoeven weinig inspanning te leveren, daardoor krijg je onwijs mals vlees. En dat is wat je wil! Maak 'm af met de brutale bacon-sumakboter en serveer met frietjes van groenten.
Heerlijk voor erbij: rode-rijstsalade met roodlof, rodekool en geroosterde walnoten.
naar recept
groentesalade met entrecote en hollandaise
Verrukkelijk, zo’n sappige entrecote met lekkere saus en een flinke berg knapperige groenten ernaast. Kies sperziebonen, snijbonen, doperwten of maak je eigen combi.
En je kunt gerust zijn: hollandaisesaus maken is supermakkelijk. Je maakt deze hollandaise met de staafmixer. Zo klaar dus en je hebt saus om indruk mee te maken!
naar recept
Groentesalade met entrecote - delicious
pittige entrecote met aardappel-uigratin
Een entrecote is een mals stuk rundvlees, mooi rood van kleur en vaak flink dooraderd met vet. Het wordt gesneden uit de dunne lende, deze komt uit de rug van het rund, op de ribben waaronder de haas ligt. Voor de beste kwaliteit entrecote ga je naar de slager, die zijn vlees nog laat afhangen. Langer gerijpt vlees heeft namelijk een vollere smaak en dat maakt dit gerecht nét even af.
naar recept
entrecotes aardappel-delicious
smokey entrecote met paprika en waterkers
Gemarineerde entrecote is zo lastig nog niet. De marinade geeft veel smaken en door ‘m te grillen in de oven houd je je handen vrij voor fantastische bijgerechten.
naar recept
entrecote bbq
gegrilde entrecotes met kruidige courgette en tzaziki
Een weekend met van dat prachtige herfstweer doet ons stiekem ook wel verlangen naar die warme bol aan de hemel afgelopen zomer. En wat is dan lekkerder om een entrecote te grillen en er een fijne tzaziki bij te maken? Gegarandeerd succes!
naar recept
gegrilde entrecote met courgette en tzaziki - delicious
gegrilde entrecote met rucolatopping & ciabattacroutons
Deze verrukkelijke gegrilde entrecote maak je zo. Serveer met deze zoete, gepofte uien en onweerstaanbare ciabattacroutons. Enjoy!
Trek in meer entrecote? Maak dan ook dit recept!
naar recept
entrecote-delicious
entrecote met gemengde tomatensalade
Groot, klein, kers-formaat, dik, dun, stevig, sappig en vooral in allerlei kleuren. Kijk niet te veel naar het uiterlijk van tomaten, want de mooiste tomaten hebben niet altijd de beste smaak. Wat minder knappe exemplaren hebben vaak wat langer gerijpt, zijn zoeter en sappiger: smaakbommen dus! Heerlijk bij een goed stuk entrecote. 
naar recept
entrecote

Lees ook: 5x bavette bbq recepten: voor vlees vol smaak

Meer inspiratie voor de zomer? Bestel het laatste nummer van delicious!

entrecote bbq