Lamskoteletjes met granaatappel op z’n marokkaans


aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | marokkaans |
Gemarineerde lamskoteletjes gril je op de bbq of in de grillpan en serveer je met couscoussalade. De granaatappelmelasse geeft frisheid en het rozenwater een zoete aromatische touch.
kooktijd25 minutes
Wachten30 minutes
totale tijd55 minutes

ingrediënten

  • 2 el ras el hanout
  • 80 ml olijfolie
  • 12 lamskoteletjes bot schoongemaakt (vraag je slager)
  • 200 g couscous instant
  • 1/2 citroen bio, sap en rasp
  • 150 ml kippenbouillon
  • 60 ml granaatappelmelasse*
  • 1 el kristalsuiker
  • 35 g pistachenoten gehakt, geroosterd
  • 15 g muntblaadjes gehakt + extra voor garnering
  • 1 granaatappel pitjes
  • 2 tl rozenwater*

instructies

  • Meng 1½ el van de ras el hanout met 70 ml olie in een kom. Meng de koteletjes met de olie en zet 30 min. weg. Meng de couscous, citroenrasp, rest van de ras el hanout en 1 tl zout in een hittebestendige kom. Voeg 250 ml kokend water toe, dek af met een theedoek en zet 5 min. weg. Meng de bouillon, melasse en suiker in een pan op laag vuur, roer tot de suiker oplost. Laat 3 min. zachtjes koken tot alles iets stroperig wordt. Houd warm.
  • Steek de bbq aan of verhit een grillpan voor op middelhoog vuur. Gril de koteletjes 1 min., draai ze een halve slag en gril ze nog 1 min. voor een mooi grillpatroon. Keer ze en herhaal. Laat de koteletjes, losjes afgedekt met aluminiumfolie, 5 min. rusten.
  • Roer de couscous los met een vork. Voeg de pistachenoten, munt en de helft van de granaatappelpitten toe. Tip om granaatappelpitten makkelijk los te krijgen? Kijk hier eens. Schenk het uitgelopen vocht van de koteletjes bij de saus, met het rozenwater en de laatste 1 el olijfolie. Bestrijk hiermee de koteletjes. Garneer met de muntblaadjes en de rest van de granaatappelpitten en geef de couscous erbij.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
* Granaatappelmelasse en rozenwater koop je bij mediterrane en natuurwinkels. Of vervang granaatappelmelasse evt. door 50 ml balsamico-azijn.
Recept: Valli Little. Fotografie: Ben Dearnley. Styling: David Morgan. Bewerking: Dosia Brewer
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!