Meer inspiratie voor de zomer? Haal het laatste nummer van delicious. in huis!
Ribeye steak met chimichurri van de bbq
glutenvrij, lactosevrij
aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
argentijns |
glutenvrij, lactosevrij
Juist nu wil je zoveel mogelijk buiten zijn, easy koken en ongecompliceerd lekker eten. Wij serveren je daarom dit relaxte recept voor ribeye steak van de bbq. Leun achterover & ontspan, het wordt sowieso lekker!42x bbq recepten voor de perfecte avond
kooktijd20 minutes minutes
rusten1 hour hour
totale tijd1 hour hour 20 minutes minutes
Kookgerei
- ook nodig: vlees/keukenthermometer
ingrediënten
- 600 g ribeye-steaks 4 dikke van ± 150 g, uiteinde van het bot schoongesneden (bestel bij je slager), op kamertemperatuur
- extra vergine olijfolie
chimichurri
- rasp en sap van 2 biocitroenen + extra citroenpartjes voor erbij
- 1 el dijonmosterd
- 1 bosje koriander, fijngesneden
- 1 bosje bladpeterselie fijngesneden 1⁄2 kleine rode ui, fijngesneden
- 2 tenen knoflook geraspt
- 1 rode chilipeper zonder zaadjes, fijngesneden
- 200 ml extra vergine olijfolie
instructies
- Meng in een kom alle ingrediënten voor de chimichurri en voeg wat zout en peper toe. Laat minstens 1 uur rusten.
- Maak intussen de barbecue aan of verhit een grillpan op hoog vuur. Besprenkel de steaks met olijfolie en bestrooi aan beide kanten met flink wat zout en peper.
- Verlaag de temperatuur tot matig en gril de steaks 5-6 min. per kant, zodat ze grillstrepen krijgen. Neem ze van de grill als ze een kerntemperatuur van 40-45°C hebben. Dek losjes af met aluminiumfolie en laat 15-20 min. rusten op een rooster, op een warme plek. De steaks garen onder de aluminiumfolie nog wat verder tot ± 52-55°C (medium). Serveer de steaks met de chimichurri en citroenpartjes.
calorieën: 762kcal
|
eiwit: 32g
|
vet: 68g
|
koolhydraten: 3g
auteur: delicious.
RECEPTEN, BEREIDING: MARK LABROOY | FOTOGRAFIE: CHRIS COURT | STYLING: KIRSTEN JENKINS.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: pulled pork van Dan Toombs