5x bavette bbq recepten: voor vlees vol smaak

De zon schijnt, tijd om je barbecue tevoorschijn te halen. Zin in bavette van de bbq? Begrijpen we. Dit stukje vlees vraagt wat werk, maar zit bomvol smaak. Hieronder vind je onze beste recepten.

Hebben we het over vlees bereiden op de bbq, dan mag bavette niet ontbreken. Het stuk komt van de flank van een rund en is een echte werkspier. Het is relatief goedkoop – al kunnen de prijzen gestegen zijn door populariteit -, maar laat je daar niet door misleiden. Bavette is ongelofelijk smaakvol, mits je het op de goede manier bereidt.

De belangrijkste wetenswaardigheden? Dat je het vlees eerst op kamertemperatuur laat komen voordat je het gaat grillen, zodat de bavette gelijkmatig gaart. En, dat je de bavette goed marineert. Zo kunnen de smaken intrekken en wordt het vlees malser.

In onderstaande recepten bereiden we de bavette op verschillende manieren, in de oven, op het vuur. In plaats daarvan kun je de recepten ook prima op de bbq klaarmaken. Gril in dat geval de bavette ongeveer 2-4 minuten aan iedere kant. Voor een medium-rare stukje vlees kun je uitgaan van een kerntermperatuur van ongeveer 54-57°C.

Bavette bbq recepten

bavette met worcester en bieslookboter
Bavette zie je gelukkig steeds vaker bij de slager. Geen supermals vlees, maar geweldig van smaak. Laat bavette liefst een hele nacht marineren, dan wordt het extra lekker. Snijd het rundvlees haaks op de draad.
naar recept
bavette bbq bavette met worcester
bavette de boeuf à la bordelaise
Wij zijn dol op snelle twists op klassiekers uit de regionale Franse keuken. Zoals deze bavette de boeuf à la bordelaise met heerlijke vadouvan kruiden van Janneke Philippi. Een echte weekendtopper!
naar recept
bavette de boeuf
bavette gordita’s met chipotle-hollandaise
Mix deze fijngemalen aromatische pepers door een zelfgemaakte hollandaisesaus en maak zo een Neder-Tex-Mex-variant van de klassieke steak fajita. Dat we geen biefstuk maar bavette gebruiken, is voor ons een logische keuze. Bavette was jarenlang ondergewaardeerd, maar gelukkig ontdekken steeds meer mensen de volle steaksmaak van deze werkspier met een bite.
naar recept
bavette-delicious
gerst-tomatensalade met harissa-biefreepjes
Volkoren graanproducten zitten tjokvol voedingsstoffen. Heerlijk als basis voor frisse salades met groenten van het seizoen of in feestelijke gerechten voor zomerse diners.
Maak ook deze freekeh en zalm met honing-paprikaglazuur.
naar recept
gerst-tomatensalade met harissa-biefreepjes - delicious
geroosterde bavette en salade met blauwe-kaasdressing
Deze geroosterde bavette kan zowel op de barbecue als op de grillpan worden bereid. Samen met de pastasalade met blauwe-kaasdressing, is dit hét gerecht voor een heerlijke zomeravond.
Probeer ook eens deze bavette met hollandaise en chipotle!
naar recept
bavette-delicious

Bekijk ook: 22x salade voor bij de bbq

Meer recepten voor je bbq?

In het juni-nummer van delicious. vind je alles voor de zonnige zomermaanden om heerlijk buiten te eten. Bestel het nummer hier.

bavette bbq bavette met worcester
RECEPT YOLANDA VAN DER JAGT FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN, STYLING JAN WILLEM VAN RIEL BEREIDING EKE MARIËN