yoghurtcake met hazelnoot

Slingert er nog een courgette rond in de koelkast? delicious.friend Yvette van Boven: ‘Alle niet meer zo mooi ogend fruit of groente kan in een cake. Probeer mijn cake met courgette maar eens. Zo komt de groentela weer leeg en met zo’n homemade cake maak je iedereen heel blij.’

Nog meer inspiratie voor yoghurtcake!

yoghurtcake met hazelnoot

voor 1 cake (± 12-14 plakken)

100 g hazelnoten
300 g bloem
1 tl bakpoeder
½ tl zout
150 g suiker
2 eieren
125 ml plantaardige olie
100 g yoghurt
200 g grof geraspte courgette, iets uitgeknepen

glazuur
± 200 g poedersuiker
50 g yoghurt
ook nodig: ingevette cakevorm, inhoud 1,5 l

Verwarm de oven voor op 170ºC.

Spreid alle hazelnoten uit op een bakplaat en rooster ze ± 8 min. in de warme oven tot ze gaan geuren. Laat ze iets afkoelen en hak ze grof, maar houd 3 el apart. Laat de oven aan.

Meng in een beslagkom de bloem met het bakpoeder en het zout. Klop in een andere kom de suiker met de eieren, de olie en de yoghurt tot een egale saus. Giet dat mengsel samen met de geraspte courgette en de gehakt noten bij de bloem en roer tot alles goed is gemengd, maar roer niet te lang!

Bak de cake in ± 1 uur en 10 min. in het midden van de oven gaar of tot een satéprikker er mooi droog uitkomt. Laat de cake ± 5 min. rusten en stort hem voorzichtig op een rooster en laat helemaal afkoelen.

Roer de poedersuiker door de yoghurt voor de glazuur tot het echt goed dik is. Giet het over de cake en bestrooi met de achtergehouden noten.

Bereiden ± 30 min. / bakken ± 1 uur en 10 min.

RECEPT YVETTE VAN BOVEN FOTOGRAFIE OOF VERSCHUREN

yoghurt cake