frambozenmeringues

Luchtige wolken van eiwit en suiker worden deze heerlijke frambozenmeringues. Crispy aan de buitenkant en vanbinnen nog een beetje zacht en chewy.

Voor deze meringues gebruiken we onze eigen jam.

frambozenmeringues

tussendoortje | 16-20 stuks

1 portie basis eiwitschuim, zie hieronder
rode kleurstof
150 g frambozenjam

Verwarm de oven voor op 100 ºC. Spatel door het eiwitschuim een druppeltje kleurstof zodat het eiwitschuim roze kleurt. Spuit met een spuitzak met glad mondstuk op een bakplaat met bakpapier ca. 32 torentjes schuim. Droog de schuimpjes 2 uur in de voorverwarmde oven.

Verwarm intussen de jam in een steelpan. Zeef de jam en laat afkoelen en weer stevig worden. Plak steeds 2 schuimpjes met een beetje frambozengelei tegen elkaar. Leg ze op een schaal.

Bereiden ± 25 min. / oven ± 2 uur + afkoelen

Tip, ook lekker: klop een luchtige botercrème van 125 g zachte ongezouten roomboter en 75 g poedersuiker. Breng de botercrème op smaak met frambozenlikeur. Plak steeds twee zoenen met een beetje botercrème tegen elkaar.

basisrecept eiwitschuim

voor 1 portie

4 eiwitten (M)
100 g kristalsuiker
100 g poedersuiker
2 volle tl maïzena

Klop met de mixer of in de keukenmachine in een schone kom de eiwitten met een snuf zout tot stevige pieken. Voeg de kristalsuiker al kloppende in kleine porties toe en klop het eiwit helemaal stijf. De kom kan nu omgekeerd worden gehouden! Meng de poedersuiker met de maïzena en spatel door het eiwit.

Bereiden ± 15 min.

delicious.jam past perfect bij deze merengues!
delicious. jam zit barstensvol vers, perfect gerijpt (na)zomerfruit. Het fruitpercentage is maar liefst 65% en dat is extra hoog!

delicious.jam is zoet van nature en heeft een lager suikergehalte dan de meeste andere jam. Zonder extra toevoegingen proef je pure jam, precies zoals wij vinden dat jam moet smaken! De jam is fris, fruitig en niet te zoet.

Bestel delicious.jam hier

RECEPTEN JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SASKIA VAN OSNABRUGGE STYLING JET KRINGS

frambozenmerengues-delicious