de perfecte meringue

Knapperig van buiten en een beetje chewy van binnen: dat is de perfecte meringue.

Met dit recept is je basis voor de meringue altijd perfect en kun je eindeloos variëren met vers fruit, noten of andere toppings!

Weet je al hoe je meringue maakt? Ga dan eens aan de slag met deze taart.

De perfecte meringue voor 6 grote meringues

1 tl citroensap
4 eiwitten
150 g fijne kristalsuiker
50 g poedersuiker
2 tl maïzena
(fijngemalen pistachenoten of espressopoeder om te bestrooien)

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Verwarm de oven voor op 90°C. Maak de kom en de kloppers van de mixer vetvrij met een stukje keukenpapier en citroensap.

Klop de eiwitten tot zachte pieken.

Voeg langzaam en al kloppend eetlepel voor eetlepel de suiker toe. Klop de eiwitten helemaal stijf en glanzend. De  kom kan nu op zijn kop gehouden worden.

Zeef de poedersuiker en de maïzena boven de kom en spatel voorzichtig door het schuim.

Schep met 2 grote eetlepels dotten schuim op een met bakpapier bekleed bakblik. Maak er met de achterkant van een lepel een mooie draai in.

Bestrooi eventueel met fijngemalen pistachenoten of espressopoeder.

Bak de meringues 3-3 ½ uur. De meringues moeten van buiten hard zijn, maar mogen van binnen nog iets zacht zijn. Zet de oven uit en op een kier en laat ze in de oven helemaal afkoelen.

Bereiden ± 10 min. / oven 3-3½ uur. / afkoelen 2-3 uur

RECEPT DOSIA BREWER