appelgalette

Tadaa: een appelgalette 2.0! Serveer de appeltaart warm en geef er – lekker luxe – een bolletje ijs bij, of een flinke dot slagroom. 

appelgalette

gebak of nagerecht | 4-6 personen

6 granny smith appels
2 el citroensap
375 g diepvriesbladerdeeg (6-8 plakjes), ontdooid
50 g boter, in blokjes
100 g fijne kristalsuiker
vanille-ijs of lobbig geklopte slagroom voor erbij
ook nodig: bakplaat bekleed met bakpapier

Verwarm de oven voor op 180º C.

Schil de appels, boor ze uit en snijd ze in heel dunne ringen (gebruik een mandoline). Schep ze voorzichtig om met citroensap, zodat ze niet verkleuren.

Bestuif het werkvlak met bloem. Leg de plakjes op elkaar en rol het deeg uit tot een ronde lap van 5 mm dik. Snijd deze bij tot een cirkel van 28 cm doorsnee en leg op de bakplaat. Schik heirop de appelringen dakpansgewijs in een cirkel. Verdeel de blokjes boter erover en strooi er de helft van de suiker over. Bak de galette 35 min.

Strooi de rest van de suiker over de galette. Bak de galette nog 10-15 min. tot de bovenkant mooi karamelliseert. Snijd de galette in punten en serveer warm met ijs of slagroom.

Bereiden ± 15 min. / oven ± 50 min.

bakboek

Bak je graag? Dan mag delicious. hét bakboek niet in je verzameling ontbreken. Met 132x zoet, van macaron tot appeltaart. € 17,95

appelgalette | delicious