semifreddo van mango en kokos

feelgoodfoodbeeld

semifreddo van mango en kokos

nagerecht | 4-6 personen

500 ml dikke kokosmelk
6 eieren, gesplitst
2 tl vanille-extract
120 g honing
50 g kokosmelkpoeder
gepureerd vruchtvlees van 2 mango’s + extra
plakken mango voor erbij
passievruchtenpulp, plakjes aardbeien, dunne plakken ananas, geroosterde kokosvlokken en korianderkiemen (naar keuze), voor erbij
ook nodig: een cakevorm van 11 x 20 cm, ingevet en bekleed met bakpapier

Begin 2 dagen tevoren met dit recept.

Zet de dikke kokosmelk in een kom een nacht afgedekt in de koelkast. Klop in een kom de eierdooiers met de vanille en 2 eetlepels honing met een mixer op hoge snelheid in 5 min. dik en romig. Zet opzij.

Klop de eiwitten in een brandschone, vetvrije kom met een mixer met vetvrije gardes tot er zachte pieken schuim ontstaan, blijf kloppen en voeg geleidelijk 80 gram honing toe. Zet opzij.

Klop ook nu met de mixer de koude dikke kokosmelk in een kom tot hij iets dikker is en voeg al kloppend geleidelijk het kokosmelkpoeder toe tot alles goed is vermengd. Spatel er luchtig het eiwitschuim door, gevolgd door de eierdooiermassa en de mangopuree. Giet het mengsel in de voorbereide vorm en zet het een nacht in de vriezer.

Stort als je het ijs gaat serveren de semifreddo op een plank en snijd hem in plakken. Garneer met passievruchtenpulp, aardbeienplakjes, ananas en extra mango en bestrooi met kokos en eventueel koriandercress.

bereiden ± 30 min. / koelen ± 1 nacht / invriezen ± 1 nacht

 

semifreddo-delicious