De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Wijnsorbet

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Wijnsorbet is wat je deze week uit je ijsmachine schept. Geen ijsmachine? Schenk de sorbetbasis in een ondiep plastic schaaltje en roer elk halfuur met een vork of garde de ijskristallen fijn. Dien de wijnsorbet op in sappige verse vijgen.

rode wijnsorbet, voor 4 personen:

1 blaadje witte gelatine
250 g suiker
100 ml rood druivensap
250 ml fruitige rode wijn
1/2 tl gemalen kruidnagel
4 verse vijgen

Week in een kom met ruim koud water de gelatine 5 minuten. Doe de suiker met het druivensap in een steelpan en los op het vuur de suiker op, roer af en toe. Neem de pan van het vuur en los de goed uitgeknepen gelatine al roerende in de siroop op. Voeg de wijn met de kruidnagel toe. Laat de sorbetbasis afkoelen, zet wanneer de tijd het toelaat nog 2-3 uur in de koelkast. Schenk in een ijsmachine en draai tot een smeuïg sorbetijs. Snijd de vijgen kruislings in en duw ze open. Zet op elk bord een vijg en schep er een bol wijnsorbet in.