roodbaarshaasje met romige saffraanzeekraalrisotto

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Dit zalige risotto-gerecht van Janneke Philippi valt onder de categorie: easy en zó vol van smaak. Janneke: ‘Extra feestelijk: deze risotto maak ik ook graag met gegrilde coquilles of grote garnalen in plaats van roodbaars.’

Saffraan over? Deze saffraanmayonaise is héérlijk!

roodbaarshaasje met romige saffraanzeekraalrisotto

hoofdgerecht (4 personen)

400 g kerstomaatjes aan de tak
6-7 el olijfolie
2 envelopjes saffraan (à 0,05 g)
2 sjalotten, fijngesneden
300 g risotto
150 ml droge witte wijn
4 roodbaarshaasjes* met huid à 125 g
3-4 el mascarpone
25 g parmezaanse kaas, geraspt
100 g zeekraal
olijfolie extra vierge

Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de tomaatjes op een bakplaat en besprenkel ze met 2 el olijfolie. Rooster de tomaatjes in de voorverwarmde oven in 15-20 min. sappig.

Week intussen de saffraan in 1 l warm water.

Verhit in een pan met dikke bodem of hapjespan 2 el olijfolie. Fruit de sjalot 3 min. Schep de risotto erdoor en bak tot de korrels glanzen en glazig zijn. Schenk de wijn bij de rijst. Laat de rijst zachtjes kokend de wijn opnemen. Voeg dan in 3 porties het saffraanwater toe. Laat de rijst elke portie zachtjes kokend en onder af en toe roeren opnemen voor je de volgende portie toevoegt.

Verhit in een koekenpan de rest van de olijfolie. Bestrooi de roodbaarshaasjes met zout en peper. Bak de vis op de huid in 3-4 min. knapperig. Keer de vis en bak op de andere zijde in nog 2 min. net gaar.

Neem intussen de risotto van het vuur. Roer de mascarpone en parmezaanse kaas erdoor. Breng op smaak met zout en peper en laat de risotto afgedekt 4-5 min. rusten.

Neem de roodbaarsfilet uit de pan. Voeg eventueel een extra scheutje olijfolie toe en bak de zeekraal in 2-3 min. knapperig gaar. Schep de zeekraal met de tomaatjes en de roostersappen en het sap uit de braadslee door de risotto.

Schep de risotto op 4 borden. Leg de vis erop met een scheutje extra vierge olijfolie.

* Kijk op goedevis.nl voor een verantwoorde viskeuze.

Bereiden ± 35 min. / oven ± 20 min.

RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

delicious. het visboekDol op vis? Bestel dan nu delicious. hét visboek hier in de webshop. Het staat vol met verrukkelijke recepten met vis, schaal- en schelpdieren.

roodbaarshaasje met romige saffraanzeekraalrisotto - delicious