nr.1 foodmagazine

chocolademousse

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Achter veel prachtige en lekkere producten die we dagelijks eten en drinken gaan mooie verhalen schuil. Verhalen van boeren die een Fair Share zouden moeten krijgen voor hun inspanningen. delicious. is de samenwerking aangegaan met Stichting Max Havelaar om deze verhalen een podium te geven. In het kader van deze actie geven elke maand recepten met (h)eerlijke Fairtrade chocolade, zoals deze ultieme chocolademousse!

chocolademousse

nagerecht | 10-12 personen

4 eieren* op kamertemperatuur, gesplitst
3 el bruine basterdsuiker
200 g pure Fairtrade chocolade van goede kwaliteit, in stukjes
300 ml slagroom
250 g frambozen
poedersuiker, voor de garnering

ook nodig voor koekjes
12 wontonvelletjes
2 el gesmolten boter
2 el witte basterdsuiker

Klop de eiwitten bijna stijf. Voeg de bruine suiker beetje bij beetje toe en klop tot de suiker is opgelost en de eiwitten stijve pieken vormen.

Smelt de chocolade van het vuur af au bain-marie (in een kom boven een pan kokend water, het water mag de kom niet raken!).

Verwarm ± 50 ml slagroom heel licht en klop het met een garde door de eierdooiers. Klop dit samen door de gesmolten chocolade tot het net goed gemengd is.

Klop de rest van de slagroom bijna stijf in een grote kom. Spatel eerst de slagroom voorzichtig door het chocolademengsel en dan de eiwitten. Roer niet te lang door. Schep in een mooie schaal, soepterrine of grote glazen coupe (voor veel mensen) of laat in de kom (voor eenpersoons porties). Zet zeker 3 uur in de koelkast om op te stijven.

* In dit gerecht gaan rauwe eieren. Zorg 
voor kakelverse eieren en serveer het gerecht niet aan mensen uit de risicogroepen (ouderen, zieken, kleine kinderen en zwangere vrouwen).

Bereiden ± 40 min. / opstijven ± 3 uur.

RECEPTEN YVETTE VAN BOVEN FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN, oof verschuren (PORTRET) 
BEREIDING BART STUART STYLING DeSIReE VAN DIJK PRODUCTIE ELLEN VAN MOL

 

chocolade mousse - delicious