Klassieke chocolademousse als toetje is altijd een goed idee. Dit recept gebruikt pure chocolade van Fairtrade en slagroom. Zo is -ie het allerlekkerst!
kooktijd40 minutesminutes
Opstijven3 hourshours
totale tijd3 hourshours40 minutesminutes
ingrediënten
4eierenop kamer temperatuur, gesplitst
3elbasterdsuikerbruin
200gchocoladepuur, FairTrade, in stukjes
300mlslagroom
250gframbozen
poedersuikervoor de garnering
ook nodig voor koekjes
12wontonvelletjes
2elbotergesmolten
2elbasterdsuikerwit
instructies
Klop de eiwitten bijna stijf. Voeg de bruine suiker beetje bij beetje toe en klop tot de suiker is opgelost en de eiwitten stijve pieken vormen.
Smelt de chocolade van het vuur af au bain-marie (in een kom boven een pan kokend water, het water mag de kom niet raken!).
Verwarm ± 50 ml slagroom heel licht en klop het met een garde door de eierdooiers. Klop dit samen door de gesmolten chocolade tot het net goed gemengd is.
Klop de rest van de slagroom bijna stijf in een grote kom. Spatel eerst de slagroom voorzichtig door het chocolademengsel en dan de eiwitten. Roer niet te lang door. Schep in een mooie schaal, soepterrine of grote glazen coupe (voor veel mensen) of laat in de kom (voor eenpersoons porties). Zet zeker 3 uur in de koelkast om op te stijven.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* In dit gerecht gaan rauwe eieren. Zorg voor kakelverse eieren en serveer het gerecht niet aan mensen uit de risicogroepen (ouderen, zieken, kleine kinderen en zwangere vrouwen). Recept: Yvette van Boven. Fotografie: Eric van Lokven, Oof Verschuren. Bereiding: Bart Stuart. Styling: Desiree van Dijk. Productie: Ellen van Mol