gebakken aubergine met knoflook en soja

gebakken aubergine knoflook soja

Psst… Dit is een preview uit het gloednieuwe, extra dikke kerstnummer van delicious.! Meer van dit soort heerlijke recepten? Shop het magazine hier (of in de winkel):

lactosevrij, veganistisch
aantal 6 | bijgerecht, hapjes | familietijd, feestdagen, feestelijk, herfst, kerst, najaar, weekend, winter | aziatisch, japans | lactosevrij, vegan
Zet je tafel vol kleurrijke schalen met veel smaakexplosies en vraag iedereen die je lief is om te komen eten! Dit feestbuffet lokt jong en oud aan tafel. De internationale gerechten komen van over de hele wereld toch matchen ze wonderwel qua smaken en stijlen. Kruidig, opwekkend en vooral héél verleidelijk. Deze gebakken aubergine is toegankelijk en spannend tegelijk en helemaal vegan, dus fijn voor velen.
Ook lekker… Deze feestelijke confit de canard-kroketjes!
Voorbereiden: maak de aubergine en saus tot ± 1 dag eerder en bewaar afgedekt in de koelkast. Laat voor serveren op kamertemperatuur komen.
kooktijd30 minutes
oven20 minutes
totale tijd50 minutes

ingrediënten

  • 2 bollen knoflook, ongepeld
  • 6-8 aubergines
  • ± 3 el olijfolie
  • 150 ml sojasaus
  • 75 ml mirin
  • shiso purper of andere cress of fijngesneden peterselie

instructies

  • Verhit de oven voor op 200°C. Pof de hele bollen knoflook 15-20 min. tot ze zacht zijn.
  • Snijd intussen de aubergines elk in 16 lange dunne parten. Verhit wat olijfolie en bak ze in porties in ± 3 min. per kant goudbruin en zacht. Laat afkoelen tot op kamertemperatuur.
  • Druk de knoflook uit de velletjes en doe in een kom. Prak fijn en meng met de sojasaus en mirin tot een dressing, je kunt dit ook doen in het bakje van je staafmixer.
  • Leg de aubergines in bloemvorm op een grote platte schaal, verdeel de saus erover en bestrooi met shiso-purper blaadjes.
Voedingswaarde:
calorieën: 168kcal
|
eiwit: 6g
|
vet: 5g
|
koolhydraten: 20g
auteur: delicious.
* Mirin of Japanse rijstwijn koop je bij de ruim gesorteerde en Aziatische supermarkt.
 
RECEPTEN: MERIJN TOL | FOTOGRAFIE: ERNIE ENKELAAR | STYLING: MARIJN VISSER |BEREIDING: JULIE TEEKEN, TANJA DE HAAN (ASS.) | M.M.V. TAMEGROUTESHOP.COM EN SISSY-BOY HOMELAND | LOCATIE: PLANTAGE ROCOCO, VELZEN-ZUID (PLANTAGEROCOCO.NL).
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
gebakken aubergine knoflook soja