Zet je tafel vol kleurrijke schalen met veel smaakexplosies en vraag iedereen die je lief is om te komen eten! Dit feestbuffet lokt jong en oud aan tafel. De internationale gerechten komen van over de hele wereld toch matchen ze wonderwel qua smaken en stijlen. Kruidig, opwekkend en vooral héél verleidelijk. Deze gebakken aubergine is toegankelijk en spannend tegelijk en helemaal vegan, dus fijn voor velen.Ook lekker... Deze feestelijke confit de canard-kroketjes!Voorbereiden: maak de aubergine en saus tot ± 1 dag eerder en bewaar afgedekt in de koelkast. Laat voor serveren op kamertemperatuur komen.
Kooktijd30 minutesminutes
oven20 minutesminutes
Totale tijd50 minutesminutes
Ingrediënten
2bollen knoflook,ongepeld
6-8aubergines
± 3 el olijfolie
150mlsojasaus
75mlmirin
shiso purper of andere cress of fijngesneden peterselie
Instructies
Verhit de oven voor op 200°C. Pof de hele bollen knoflook 15-20 min. tot ze zacht zijn.
Snijd intussen de aubergines elk in 16 lange dunne parten. Verhit wat olijfolie en bak ze in porties in ± 3 min. per kant goudbruin en zacht. Laat afkoelen tot op kamertemperatuur.
Druk de knoflook uit de velletjes en doe in een kom. Prak fijn en meng met de sojasaus en mirin tot een dressing, je kunt dit ook doen in het bakje van je staafmixer.
Leg de aubergines in bloemvorm op een grote platte schaal, verdeel de saus erover en bestrooi met shiso-purper blaadjes.
Voedingswaarde
calorieën: 168kcal
eiwit: 6g
vet: 5g
koolhydraten: 20g
auteur: delicious.
* Mirin of Japanse rijstwijn koop je bij de ruim gesorteerde en Aziatische supermarkt.RECEPTEN: MERIJN TOL | FOTOGRAFIE: ERNIE ENKELAAR | STYLING: MARIJN VISSER |BEREIDING: JULIE TEEKEN, TANJA DE HAAN (ASS.) | M.M.V. TAMEGROUTESHOP.COM EN SISSY-BOY HOMELAND | LOCATIE: PLANTAGE ROCOCO, VELZEN-ZUID (PLANTAGEROCOCO.NL).