De volle smaak van hert wordt heerlijk in balans gebracht door de frisse druiven walnootdressing. Super feestelijk voor kerst. Maar ook heerlijk wanneer je gewoon eens zin hebt om uit te pakken.
Meer wild? Probeer de wildsoep met paddenstoelen en croûte!
hert met druiven-walnootdressing en bietensalade
voorgerecht (4 personen)
300 g hertenbiefstuk (aan één stuk)
1 tl vijfkruidenpoeder
2 el olijfolie
200 g groene druiven
75 g gepelde walnoten, grof gehakt
3 el balsamicoazijn
4 el extra vierge olijfolie
75 g veldsla, gewassen
500 g gekookte rode bieten, in partjes
Wijntip: deTenute del Cerro Rosso di Montepulciano. Lekker kruidig, met tonen van kersen.
Stap 1
Dep de hertenbiefstuk droog en bestrooi met peper, zout en het vijfkruidenpoeder.
Stap 2
Verhit de olie en bak de biefstuk in ± 2 min. rondom bruin. Haal het vlees uit de pan en laat ± 10 min. onder aluminiumfolie rusten.
Stap 3
Voeg de druiven en noten toe aan het bakvet en bak ze 1 min. mee tot de velletjes van de druiven knappen. Voeg de balsamicoazijn toe. Bak nog 1 min. door en doe in een kom. Roer de olijfolie erdoor en breng de dressing op smaak met peper en zout.
Stap 4
Snijd de hertenbiefstuk dwars op de draad in zo dun mogelijke plakjes en verdeel ze over de borden. Verdeel wat druivendressing over het hertenvlees. Meng de rest van de dressing met de bieten en de veldsla. Geef de bietensalade erbij.
Bereiden ± 25 min. / rusten ± 10 min.
RECEPTEN, BEREIDING, TEKST EKE MARIËN FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING CYN FERDINANDUS ILLUSTRATIES ISTOCK BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN