De kerstdagen komen er weer aan en als er één woord is om het feest te beschrijven, is het: gezelligheid! De lichtjes gaan weer aan en we duiken met z’n alle de keuken in voor de kerstvoorbereidingen. Breng jezelf alvast in de sfeer met deze heerlijke kerst bakrecepten. Een klassiek gingerbread huisje, een extravagante trifle of simpele kerstkoekjes, ze horen er allemaal bij.
De voornaamste reden dat we allemaal uitkijken naar het kerstdiner is toch het einde van het diner: het dessert! Die extravagante chocoladetaart, drie dubbele laagjes cake of een heerlijke meringue-krans, het water loopt al in onze mond bij de gedachte. Maar ook de simpele baksels zijn wij fan van. Kerst is bovendien al stressvol genoeg.
Je kunt ‘gewone’ bakrecepten makkelijk omtoveren tot een kerstrecept. Voeg er bijvoorbeeld besjes, cranberries of stoofperen aan toe, maar ook de aankleding van een gerecht kan het thema bepalen. Versier je gerecht met balletjes, poedersuiker als sneeuw of kersttakjes voor dat echte kersteffect.
Trommel iedereen op en breng de gezelligheid de keuken in! Bak één van deze heerlijke kerst bakrecepten
10x kersttaarten en kerstcakesake
zuppa inglese met gekaramelliseerde vijgen
De zuppa inglese met gekaramelliseerde vijgen is één van de desserts uit de Italiaanse dessert hemel. Om je vingers bij af te likken!!
Deze heerlijke taart vol noten en chocolade is afkomstig van het Italiaanse eiland Capri. Laten we eerlijk zijn, er zijn weinig dingen zó lekker als Italiaanse desserts. Extra fijn: de taart is glutenvrij!
Smeltende, zijdezachte chocoladecake met een romige kern die gaat lopen zodra je in de cake snijdt. Krijg je al trek? Begrijpen we, want wie is het niet gek op lava cake: ook bekend als moelleux au chocolat. Ons recept voor dit chocoladegebak kan niet mislukken!In dit artikel delen we alles wat je moet weten om zelf een perfecte lava cake te maken.
Deze warme chocoladepudding met kersen komt uit het laatste weekendmenu van Janneke. Wil je ook de rest van dit warme wintermenu op tafel zetten? Je vindt alle gerechten in ons nieuwste nummer. Bestel ‘m hier:
warme banaantoet met ahornsaus & nootmuskaatwalnoten
Deze warme banaantoet met ahornsaus & nootmuskaatwalnoten is een echt comfort kersttoetje. Het is heel bijzonder en niet alléén omdat het onweerstaanbaar en warm is. Tijdens het bakken vormt zich op de bodem van de ovenschaal namelijk een saus om je vingers bij af te likken. Een kwestie van uit de oven halen en niets meer aan doen… Of toch een bolletje ijs erbij?
Begin je al te watertanden bij het denken aan chocolade? Dan is deze chocoladetaart met dubbele chocolade-ganache een droom voor jou. Begin ten minste 6 uur eerder aan dit recept. Het kost wat tijd, maar dan heb je ook wat.
Loop met deze trifle met brownie de kamer binnen en de oohs en aahs zijn niet van de lucht. Die royaal gestapelde lagen room, mousse, cake en zoete versieringen zijn ook zó spectaculair! Tussen de chewy brownielagen stop je tipsy rumrozijnen en luchtige sinaasappelroom.
Serveer ze als nagerecht of bij de koffie. Die toevoeging van tijm mag dan misschien vreemd lijken, maar het maakt ze juist extra bijzonder. Perfect voor de feestdagen dus!
Zeg nu zelf: één keer opscheppen van zo’n Italiaanse toet met laagjes romige crème en boozy koekjes kan bijna niet. Deze hazelnoot tiramisu is hét kerstdessert voor liefhebbers van tiramisu die toch net even verrast willen worden.
Voor deze variant op de klassieke peperkoek, vervang je een deel van de bloem door amandelmeel. Zo krijgen ze een rijkere smaak. Bak de koekjes dan wel op iets lagere temperatuur! Liever beginnen bij de basis?
Bij het bakken van deze gevulde anijskoekjes komen de meest fijne geuren van speculaaskruiden je huis in. Je zou bijna denken dat het 5 december is…We hebben ook een heerlijk recept voor Italiaanse anijskoekjes met olijfolie en witte wijn.
Pure voorpret en te leuk om zelf te maken. Bak als versiering van je huis of als culi-cadeautje peperkoekhuisjes.Dit is de beschrijving voor 1 groot + 1 klein koekhuis. Begin ± 6 uur van tevoren aan de peperkoekhuisjes.
Deze amaretti morbidi – de bekende bitterkoekjes uit Italië – bak je snel en gemakkelijk: ideaal om een restje noten in te verwerken. In plaats van pistachenoten kun je ze ook maken met amandelen of hazelnoten.Pistachenoten worden in de Italiaanse keuken veel gebruikt. Maak ook onze semifreddo met pistache.
Nog twee weken, dan beginnen de kerstvakanties! Misschien staat er thuis wel al een mooie boom in de woonkamer, of staat hij in de tuin te wachten op een aangenaam warm plekje binnen. Maar helemaal in kerstsfeer komen wij bij het bakken van deze kerstkoekjes met onze kinderen. Je huis gaat er zo heerlijk van ruiken. Uit de oven rijgen we een mooi lint door de koekjes en mogen ze in de boom.
Duik tijdens de kerstvakantie met de kinderen de keuken in ga kerstkoekjes bakken! Gebruik de vormpjes om grote en kleine sterretjes uit te steken. In de video onderaan deze pagina zie je precies wat je moet doen!
Dosia test de lekkerste koekjes van over de hele wereld. Niemand anders dan deze koekjesexpert kan beter heerlijke recepten bedenken. Makkelijk te maken, 100% delicious. en perfect voor (winters) weekend.
Supercombi: het krokante van een koekje en het smeuïge van een brownie! De zeezout-vlokken maken het helemaal af.Maak het deeg 1 dag van tevoren en zet een hele nacht in de koelkast.
Deze pavlova met kastanje-speculaasroom is om je vingers bij af te likken. De nootachtige smaak van de kastanje met de zoete smaak van speculaas maken dat het perfect bij de herfst past. Op en top najaar dankzij dit heerlijke dessert.
babka-krans met amarenekersen, marmelade & pistache
Elk feest verdiend een taart. Wat dacht je van deze heerlijke babka-krans met amarenekersen, marmelade & pistache. Iedereen zal versteld staan als je deze prachtige krans op tafel zet.
Julie: 'Bitterzoete herinneringen: op zijn sterfbed had mijn opa nog één wens, een paar goede happen van zijn fameuze chipolata-pudding. Ik geef hem geen ongelijk.'
Chocolade, aardbeien of vanille? De vulling van deze Napolitaanse soesjeskrans is een verrassing!Napolitaanse soesjes, ook bekend als sfogliatella, zijn Italiaanse lekkernijen met knapperige laagjes deeg. Normaal zijn ze gevuld met ricotta, maar met een vulling van ijs worden ze extra feestelijk voor het kerstdiner.Nog meer inspiratie voor het nagerecht? Dit zijn 14 indrukwekkende kerstdesserts om flink mee uit te pakken
Wat is lekkerder dan een toetje met zoete saus erover? Een warme toet waarbij je de saus meebakt in de oven!Proef het zelf, met deze sticky dadeltaart met zoete saus en knapperige bananentopping.Zin in meer zoet met banaan? Onze omgekeerde banaan-karameltaart vind je vast ook te gek.
Broodtoetjes zijn traditioneel, worden in heel Europa graag gegeten en zijn bovendien no-waste. Oud brood tover je in een handomdraai om tot een heerlijk vullend familiedessert. Meng je custard ook nog eens met een boozy shot, chocolade, karamel en noten, dan is je toetjesgeluk compleet.
Niets zo leuk als je huis in winterse sfeer brengen en heerlijk zoet en kruidig laten geuren. Bijvoorbeeld met deze plaatkoek met vijgen en dadel! Verrassend: een royale laag zuidvruchten tussen brosse koek.