browniekoekjes met cranberry’s

browniekoekjes met cranberry

Maak deze browniekoekjes! Warme, versgebakken brownies zijn onweerstaanbaar, maar als je je weet in te houden tot de volgende dag — moeilijk, moeilijk, moeilijk — ontdek je dat de smaak nóg intenser is en je de afzonderlijke ingrediënten beter proeft.

Browniekoekjes met cranberry’s

aantal 32 | koek, zoet | doordeweeks, familietijd, feestelijk, weekend | internationaal |
Supercombi: het krokante van een koekje en het smeuïge van een brownie! De zeezout-vlokken maken het helemaal af.
Maak het deeg 1 dag van tevoren en zet een hele nacht in de koelkast.
voorbereiding40 minutes
kooktijd15 minutes
rusten 1 nacht8 hours

Kookgerei

  • standmixer met ballongarde

ingrediënten

  • 600 g pure chocolade, 70%, in stukjes
  • 90 g boter, in blokjes
  • 80 g roggemeel
  • tl bakpoeder
  • ¼ tl zeezoutvlokken
  • 6 eieren, op kamertemperatuur
  • 450 g ruwe rietsuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 300 g melkchocolatechips of grof gehakte melkchocolade
  • 150 g geroosterde walnoten, grof gehakt
  • 150 g cranberry’s

instructies

  • Doe de pure chocolade en boter in een hittebestendige kom en laat onder af en toe roeren au bain-marie smelten op een pan met zachtjes kokend water. Zorg dat de bodem van de kom het water niet raakt. Roer glad.
  • Neem de kom van de pan en laat het chocolademengsel afkoelen, maar voorkom dat de chocolade weer opstijft door af en toe te roeren.
  • Zeef het roggemeel en bakpoeder boven een kom en voeg de zoutvlokken toe.
  • Klop met de standmixer de eieren, suiker en vanille 8-10 min. tot het licht en luchtig is en in volume is verdubbeld.
  • Spatel het chocolademengsel in drie porties voorzichtig door het eimengsel; schraap ook langs de bodem om alle ingrediënten goed te mengen. Probeer het zo luchtig mogelijk te houden.
  • Zeef het meelmengsel boven het chocolademengsel (door het te zeven houd je het mengsel luchtig) en spatel het voorzichtig erdoor.
  • Schep de chocolatechips of -stukjes, walnoten en cranberry’s erdoor. Zet het deeg 1 nacht in de koelkast.
  • Verwarm de volgende dag de oven voor op 180°C. Vet 2 bakplaten in en bekleed ze met bakpapier.
  • Verdeel het deeg in 32 stukjes van ± 60 g. Draai er met natte handen balletjes van. Leg 8 balletjes op elke bakplaat met minstens 5-6 cm tussenruimte, want de koekjes lopen tijdens het bakken uit. Bestrooi ze met wat zeezoutvlokken.
  • Zet de overige deegballetjes in de koelkast, zodat het deeg stevig blijft. Schuif de 2 bakplaten direct in de oven en bak de koekjes 14-16 min. tot het oppervlak mooi glanst en de koekjes kleine barstjes krijgen.
  • Bak zo ook de rest van de koekjes*. Laat ze afkoelen op een rooster. Je kunt ze tot 5 dagen bewaren in een luchtdichte trommel.
Voedingswaarde:
calorieën: 290kcal
|
eiwit: 5g
|
vet: 18g
|
koolhydraten: 27g
auteur: delicious.
* Niet alle 32 koekjes op hetzelfde moment bakken? Vries een deel van de deegballetjes los van elkaar in voor een andere keer. Houd dan wel rekening met een iets langere baktijd.
R: Michael james,
F: Brett Stevens,
S: Kirsten Jenkins
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: cheesecake-brownies van Rutger bakt

browniekoekjes met cranberry
R: Michael james, F: Brett Stevens, S: Kirsten Jenkins