Niks mis met een Hollands menu vindt Julie. Probeer haar groentesoep met geitenkaas, trakteer op kip met pastinaak, appel & piccalilly en maak iedereen in het weekend blij met nostagisch lekkere chipolatapudding.
Voor haar complete weekendmenu sla je nu het oktober-nummer van delicious. open:
Chipolatapudding
glutenvrij
aantal 8 |
dessert, nagerecht, zoet |
feestdagen, feestelijk, kerst |
hollands, nederlands |
glutenvrij
Julie: 'Bitterzoete herinneringen: op zijn sterfbed had mijn opa nog één wens, een paar goede happen van zijn fameuze chipolata-pudding. Ik geef hem geen ongelijk.'
kooktijd25 minutes minutes
opstijven3 hours hours
totale tijd3 hours hours 25 minutes minutes
Kookgerei
- tulbandvorm van Ø 18 cm, 1,2 l
ingrediënten
- 50 g rozijnen
- 100 ml amandellikeur
- rasp van 3 biomandarijnen, fruit in partjes
- 6 blaadjes gelatine
- 1 vanillestokje in de lengte gehalveerd, merg eruit geschraapt
- 65 g witte basterdsuiker
- 350 ml slagroom + extra lobbige slagroom, voor erbij
- 150 g bitterkoekjes, grof gehakt
- rasp van 1 biocitroen
- takjes tijm of andere kruiden, voor de garnering
instructies
- Laat de rozijnen tot gebruik wellen in de likeur. Weeg 150 g mandarijnpartjes af. Snijd ze in drieën en houd apart.
- Leg de blaadjes gelatine een voor een in een bakje koud water. Knijp na ± 5 min. de gelatine uit. Breng 75 ml water in een steelpannetje op laag vuur tegen de kook aan, laat niet koken. Neem van het vuur en laat de gelatine oplossen in het water en dan op kamertemperatuur komen.
- Meng het vanillemerg en de basterdsuiker door de slagroom en klop met de mixer stijf. Spatel het gelatinewater er voorzichtig door. Spatel de rozijnen met likeur, partjes mandarijn, bitter- koekjes en citroenrasp door het slagroommengsel.
- Maak de binnenkant van de vorm nat met water en schep het chipolatamengsel erin. Laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
- Neem de vorm uit de koelkast en hang kort in een bak warm water. Stort de pudding op een schaal en garneer met mandarijnrasp en evt. wat kruidentakjes. Lekker met lobbig geslagen ongezoete slagroom.
calorieën: 346kcal
|
eiwit: 4.5g
|
vet: 20.5g
|
koolhydraten: 33g
auteur: delicious.
RECEPTEN & FOODSTYLING: JULIE TEEKEN | FOTOGRAFIE: MEVROUW MEL | STYLING: INGRID VAN KURINGEN | ASSISTENT FOODSTYLING: TANJA HAAN | KERAMIEK: MARJOKE DE HEER.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!