Door de basisbeginselen onder de knie te hebben én een paar goede vullingen onder de sneltoets, kun je écht creatief aan de slag. Mix en match en leer ondertussen de fijne kneepjes van het bakken en smaakcombinaties.
In de lijst hieronder delen we de klassiekers die je wil proberen. Voor het gemak hebben we wat recept-inspiratie toegevoegd: hoe kun je ganache, roomkaas of bijvoorbeeld lemon curd gebruiken in een bakrecept? Zo pakken onze eigen delicious.culi’s het aan.
En tip: ook met onderstaande recepten kun je diverse kanten op. Zo kun je aan slagroom natuurlijk frambozen toevoegen en geef je banketbakkersroom extra smaak door er chocolade aan toe te voegen.
Waar kun je aan denken?
1. Ganache
Ganache gebruik je vaak als topping op een taart, zoals hieronder op een chocoladecheesecake. Zo krijgt de taart zo’n verleidelijk, glanzend chocoladelaagje bovenop.
chocolade cheesecake met karamel
Probeer deze chocoladeverleidingen vooral niet te weerstaan. Geef gewoon eens toe aan deze cheesecake bomvol chocolade.
Dit homemade chocoladetaartje is superfeestelijk en megalekker als toetje of bij de koffie. Dat gaat extra snel als je kokend water uit de Quooker-kraan tapt voor het smelten van de chocolade.Dit recept is tot stand gekomen in samenwerking met Quooker.
Deze room is natuurlijk wat dikker dan slagroom, en dat maakt ‘m een ideale kandidaat om als lekker dikke laag toe te voegen aan je taart.
citrus-mascarponetaart
Mascarpone ontstond bij toeval in Lombardije. Het is eigenlijk geen kaas, maar volvette room, zacht gezuurd met citroen- of wijnsteenzuur. Daarom komt mascarpone dichter bij yoghurt of clotted cream. Je kunt het eenvoudig zelf maken: 7x de allerlekkerste zoete recepten met mascarpone
Weinig tijd? Zo'n chocoladerol staat heel snel op tafel. Echt een gevalletje kleine moeite groot effect, want kijk eens hoe sen-sa-tio-neel deze chocoladetaart eruit ziet!
walnotentaart met gegrild fruit en sinaasappel-brandyroom
Deze walnotentaart met gegrild fruit van Yvette van Boven ziet er niet alleen spectaculair uit, zo smaakt hij ook! Het is even een werkje en je komt verschillende technieken tegen, maar met de duidelijke instructies van Yvette moet dat zeker weten goedkomen.
Het is nu ook weer tijd om ’s avonds zo’n heerlijk appeltoetje te serveren: een mooie appeltaart of deze appel-gembercake met glazuur. Op zachte cake leg je een dikke laag romige glazuur met frisse appel en pittige gember, klaar!
Heb je veel oogst van je kersenboom? Heb je lekker een kistje geplukt in de boomgaard? Of ben je gewoon dol op kersen? Maak dan deze zalige zoete en frisse zomertaart. Niemand die bestand is tegen deze kersen-cheesecake.
Lemon curd is héérlijk bij scones, maar ook ín je baksel is het een crowdpleaser. Lemon curd voegt iets fris, zuur en zoets toe aan je taart.
lemoncurd
Zuur, zoet, boterig en met een citroenaroma om u tegen te zeggen. Voor de lemoncurd van Janneke Philippi mogen ze ons ’s nachts wakker maken. Lekker bij zelfgebakken scones of (heel easy) met lange vingers. En makkelijk om te maken, zolang je maar blijft kloppen en schoon te werk gaat.
Een lemon curd taartje om je doordeweekse dag wat extra's te geven óf om in het weekend vrienden en familie mee te verrassen.De simpele meringue in dit recept krijgt een verassende draai: met anijshagel. Geen zin om lemon curd te maken? Of gewoon zin in iets anders? Je kunt ook prima (zelfgemaakte) kersen- of pruimenjam nemen.
Dulce de leche leent zich perfect als je een karamelsmaak wil toevoegen aan je taart.
eclairs met karamel en sesampraline
In de vulling van deze verleidelijke eclairs gaat opgeklopte crème fraîche met dulce de leche: verleidelijk zoet met karamel waar niemand nee tegen zegt. Niet zo'n zoetekauw? Ga dan voor hartige soesjes met kaas!
Niet te verwarren met dulce de leche! Een karamelsaus gebruik je minder snel als vulling, maar leent zich wel goed als topping van je cake. Kijk maar naar deze recepten:
notencake met karamel
Knapperige noten, smeuïge cake en romige karamel… dit wil je direct bakken!Begin een avond eerder met dit recept.
Met botercrème geef je iedere taart een lekkere afwerking. In het recept hieronder geeft Rutger zijn botercrème een extra feestelijk randje door hem te maken met cacaoboter (witte chocolade) en te combineren met frambozenjam.
polkadottaart met frambozenvulling
De polkadottaart is stijlvol, mooi en ook nog eens heerlijk! Het recept heeft een beetje extra aandacht nodig, maar het resultaat beloont! En wat de taart extra bijzonder maakt is gebruik van de jam en de chocola van delicious. Lekkerder kan haast niet!
Rutgers kersttaart: sinaasappel-maanzaadtaart met witte chocolade en frambozen
Rutger: 'De witte chocoladecrème voor de afwerking is op basis van banket- en bakkersroom. Ik doe er geen eidooiers in, om de crème zo licht mogelijk te houden. Vlak voor het afwerken van de taart 'marmer' ik de witte-chocolade-crème met frambozenjam.' Vier ons jubileum mee met een taart naar jouw smaak: van rijk & romig tot klein & verfijnd, van royaal & robuust tot fris & fruitig; je vindt alle recepten in het feestnummer van delicious.
Zelfgemaakt is altijd het lekkerste! En met maar vijf ingrediënten heb je banketbakkersroom in een handomdraai. Volg simpelweg het recept hieronder.
banketbakkersroom
Elke serieuze thuisbakkker moet een goed recept hebben voor banketbakkersroom, want zelfgemaakt is-ie het allerlekkerst. Met lekker veel vanille, want dat is de belangrijkste smaakmaker in deze room.