Banketbakkersroom

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
banketbakkersroom-rutger-delicious
aantal 600 | zoet | feestelijk, weekend | internationaal |
Elke serieuze thuisbakkker moet een goed recept hebben voor banketbakkersroom, want zelfgemaakt is-ie het allerlekkerst. Met lekker veel vanille, want dat is de belangrijkste smaakmaker in deze room.
voorbereiding15 minuten
afkoelen2 uur
totale tijd2 uur 15 minuten

ingrediënten

  • 500 ml melk
  • 1 vanillestokje
  • 100 g suiker
  • 2 eidooiers
  • 45 g maïzena

instructies

  • Giet 450 ml van de melk in een pan.
  • Snijd met een scherp mesje het vanillestokje in de lengte door. Schraap het zaad eruit en doe zowel het leeg geschraapte stokje als de zaadjes bij de melk en breng aan de kook.
  • Doe de rest van de melk, de suiker en de eidooiers in een kom en klop dit goed. Klop als laatste de maïzena erdoor en maak een glad papje.
  • Haal het vanillestokje eruit als de melk kookt. Giet al roerend de helft van de hete melk op het suikermengsel. Roer goed door. Dan giet je dit mengsel bij de melk in de pan en brengt alles onder voortdurend roeren aan de kook. Het mengsel gaat binden en wordt dikker. Blijf roeren! Laat het mengsel 1-2 min. zachtjes doorkoken.
  • Giet de banketbakkersroom in een lage platte schaal, zo koelt hij sneller, en dek af met plasticfolie. Zorg ervoor dat de folie direct op de room ligt, zo voorkom je vellen.
  • Laat de room eerst wat afkoelen op het aanrecht en zet dan tot gebruik in de koelkast. Klop de banketbakkersroom voor gebruik met de mixer kort door tot gladde en romige crème.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recept: Rutger van den Broek. Beeld: Ernie Enkelaar
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


banketbakkersroom-rutger-delicious