pistachetaart met laagjes

pistachelaagjestaart
aantal 8 | taart, zoet | | |
We houden niet van wiskunde, maar wel van deze formule: kakelverse eieren + goed gezeefde bloem + voorzichtig omscheppen = een wolk van een taart.
Tip: Wil je minder zoet? Klop de slagroom dan op zonder poedersuiker.
kooktijd35 minutes
oven + afkoelen1 hour 25 minutes
totale tijd2 hours

Kookgerei

  • ook nodig: 2 bak- of springvormen van 20 cm Ø, ingevet en bodem bekleed met bakpapier*

ingrediënten

  • 250 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd + extra om te bestuiven
  • 75 g pistachenoten + gehakte pistachenoten om te bestrooien
  • 9 eieren
  • 330 g fijne kristalsuiker
  • 250 ml slagroom
  • 40 g poedersuiker, gezeefd (of meer/minder naar smaak)
  • 1 tl vanille-extract
  • 250 ml (320 g) rode-bessengelei
  • gedroogde rozenblaadjes om te versieren

instructies

  • Verwarm de oven voor op 170°C. Bestuif de randen van de vormen met zelfrijzend bakmeel en schud het teveel eruit. Doe de pistaches met 50 g zelfrijzend bakmeel in de mengkom van de keukenmachine en hak ze samen fijn.
  • Klop de eieren met de suiker in een kom op hoge snelheid in 6-8 min. tot een bleek en luchtig mengsel.
  • Spatel het pistachemengsel en de resterende 200 g zelfrijzend bakmeel in delen erdoor. Verdeel het beslag over de twee bakvormen. Bak in 35-40 min. tot twee goud- bruine cakes die in het midden terugveren als je er licht op drukt.
  • Laat 20 min. afkoelen in de bakvorm, stort op een rooster en laat helemaal afkoelen.
  • Klop in een kom de slagroom met de poedersuiker en vanille-extract tot stijve pieken.
  • Snijd de bovenkanten van beide cakes eventueel recht af. Snijd de cakes horizontaal doormidden. Bestrijk een onderhelft met gelei, verdeel een kwart van de room erover en dek af met de bovenste helft van de cake. Herhaal met de andere cakelagen en eindig met een laagje room. Bestrooi de taart met gehakte pistaches en rozenblaadjes en serveer.
Voedingswaarde:
calorieën: 533kcal
|
eiwit: 12g
|
vet: 19g
|
koolhydraten: 76g
auteur: delicious.
*Zo bekleed je easy een springvorm met bakpapier.
RECEPT, BEREIDING : PHOEBE WOOD | FOTOGRAFIE: MARK ROPER | STYLING: DAVID MORGAN.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Gek op pistachetaarten? Probeer dan zeker deze crostata.

pistachelaagjestaart
RECEPT, BEREIDING : PHOEBE WOOD | FOTOGRAFIE: MARK ROPER | STYLING: DAVID MORGAN.