Makkelijke, lekkere en gezonde ovenschotels!Bij het maken van culinaire keuzes belanden we vaker dan ons lief is in een vortex van venndiagrammen. Maaltijden zijn lekker en makkelijk, makkelijk en gezond of gezond en makkelijk. Maar gezond, makkelijk en ook nog lekker? Dat lijkt een lastige – tot nu. Want we verenigen die drie razend belangrijke pijlers in deze lijst.
Waarom uitgerekend ovenschotels het antwoord zijn in de zoektocht naar deze drie-eenheid? Ze geven meestal weinig afwas, zorgen negen van de tien keer voor dat echte comfort food-gevoel én terwijl ze garen heb jij je handen vrij voor andere zaken. De keuken opruimen, de tafel dekken, vast een serie uitzoeken: het is alsof je die tijd cadeau krijgt!
Op het gebied van gezondheid zit je ook al snel goed met zo’n schotel. Doordat alles in één schaal gaart heb je wat minder bereidingsvet nodig. Vaak meng je alle ingrediënten met saus of een ander soort vocht, waardoor je super veel smaak krijgt zonder extra ingrediënten toe te moeten voegen.
Ook verwerk je er makkelijk restjes groenten of extra eiwitten (zoals peulvruchten) in: een grote schaal moet toch gevuld, dus gooi er gerust van alles bij.
Voor de drukbezette chef zijn gezonde ovenschotels ook een uitkomst: je kunt ze eenvoudig portioneren en bewaren. Maak wat grotere hoeveelheden, dan heb je er veel vaker en langer plezier van! Hier vind je nog meer suggesties voor goede gerechten die je kunt meal preppen: 57x gerechten die je kunt invriezen.
Vaker verstandig eten zonder in te leveren op smaak? Onze special is precies wat je zoekt. We hebben hem gevuld met de lekkerste recepten voor elke dag en je bestelt hem in onze shop.
Gezonde ovenschotel recepten
kippendijen met aubergine en kruidenpangrattato
Gek op aubergine? Geef kippendijen met aubergines in de oven een mooi krokant laagje van kruidenpangrattato met oregano en knoflook.
Zin in een gezond gerecht boordevol groente? Dan zit je met dit fusion gerecht helemaal goed! De groente zorgen voor de nodige vitamine, waarbij het flatbread een extra bodem legt.
Warm je oven maar voor, want deze royale maaltijd met wintergroenten maak je zonder potten en pannen.Zachte zalm, knapperige boerenkool en zoete smaken van biet en aardappel. Een feest om uit je oven te toveren! Zin in meer? Duik dan in deze lijst met zalm uit de oven: de 13 ultieme recepten.
Met de parmezaan-rozemarijnvinaigrette geef je de gevlinderde kip vleugels! Dit is een heerlijke traybake die je zowel in de oven kunt maken als op de barbecue.
September en oktober zijn oogstmaanden. Tomaten, courgettes en uien zijn op hun best en voor een prikkie te koop. En deze week wel het allerbelangrijkst: ideaal om flexitarisch mee te koken tijdens de delicious.flexweek.
Deze schelvisschotel is koolhydraatarm, rijk aan groenten en makkelijk te maken! Eet er puree van aardappel en knolselderij bij of wat brood, als je zin hebt in een vullende maaltijd. Dit komt vast van pas: de 6 lekkerste pureerecepten.
Ontdek de charme van nieuwe smaken met deze pittige sojakip met maïs-zwartebonensalsa. Als je op de dag zelf niet veel tijd hebt, marineer de kip dan de avond van tevoren en bereid de salsa alvast voor. De cajunkruiden geven het gerecht een sterke, pittige en licht gerookte smaak.
casserole met worst, hp sauce, gemengde bonen & reuzenknoedels van aardappelpuree
In zijn boek 7X ANDERS kookt Jamie Oliver met zijn 18 favoriete ingrediënten steeds andere gerechten. Alles even makkelijk, snel en erg lekker, zoals we van hem gewend zijn. Deze casserole is easy, want de oven doet het meeste werk voor je. Vullend, voedzaam comfort food!Wil je meer inspiratie van Jamie? De chef is deze maand gasthoofdredacteur van delicious. magazine (bestel 'm hier). En: je krijgt zijn nieuwste kookboek EEN (met eenpansgerechten) nu bij 3 nummers delicious.. Meer weten? Kijk hier!
Dit recept voor vegan auberginecurry is gebaseerd op de klassieke butter chicken. Stoof de aubergine langzaam in romige kokoscurry en je weet niet wat je proeft!
Ovenschotels zijn meestal heel simpel om te maken, maar dit recept maakt het nóg makkelijker. Rode mul heeft lekker stevig visvlees en heel veel smaak. Geef bij de vis sappige trostomaatjes aan de tak, gegrild met wat olijfolie in de oven. Weinig tijd? Gebruik dan voorgekookte aardappelschijfjes uit het koelvak. Scheelt toch weer 10 minuutjes bereidingstijd.
asperge-traybake met krieltjes, geitenkaas, boerenham & bieslookdressing
Wanneer het voorjaar aanbreekt krijgen we automatisch zin in fris, vers en groen. Janneke is er ook dol op en bedacht deze traybake, stampvol mooie seizoensgroenten. Niet alleen lekker, ook heerlijk makkelijk: na het snijden schuif je alles de oven in. Terwijl die het zware werk doet, maak jij de bieslookdressing.