Op zoek naar een lekker kerst voorgerecht met gerookte forel? Zoek niet verder! Hieronder delen we het recept.
Jouw drie- of viergangendiner stel je zelf samen uit de geweldige menukaart van Hotel delicious. De culi-redactie bedacht en kookte de 16 állerbeste kerstgerechten. Voilà: mix & match naar jouw smaak, wat precies past bij je gasten. Je vindt alle 16 recepten (en nog véél meer) in het extra dikke kerstnummer van delicious. Bestel hem hier:
glutenvrij
aantal 4 |
voorgerecht |
feestdagen, feestelijk, kerst |
|
glutenvrij
De romige forelvulling verstop je tussen flinterdunne plakjes gemarineerde knolselderij!Wil je dit gerecht voorbereiden? Je kunt de gemarineerde knolselderij, peterseliesaus en gerookte-forelvulling al 1 dag eerder maken. Bewaar ze apart van elkaar en zet het gerecht vlak voor serveren in elkaar.
Kookgerei
- mandoline
- vijzel
- staafmixer met hakbakje
- spuitzak
- uitsteekring van 6 cm Ø
Ingrediënten
- 1 knolselderij
- 4 el lichte agavesiroop of honing
- 4 el witte wijnazijn
- 2 eieren
- 15 g platte peterselie
- 2 el kappertjes
- 4 el zure room
- 3 tl mosterd
- rasp van 1 biocitroen + 1 el sap
- 150 g gerookte-forelfilet
- 10 g dille, blaadjes geplukt + extra
- 10 g bieslook, grof gesneden
Instructies
- Breng een pan gezouten water aan de kook. Schil de knolselderij en snijd aan twee kanten de bolle kant weg, zodat het middenstuk precies de maat van de mandoline heeft. Schaaf 20 gelijke flinterdunne plakken. Blancheer de plakken 30 sec. in het hete water, schep met een schuimspaan uit de pan en spoel koud onder stromend water. Laat goed uitlekken en schep om met de agavesiroop, witte wijnazijn en ¼ tl zout. Laat minimaal 30 min. marineren.
- Snijd intussen van de rest van de knolselderij 100 g in blokjes en kook in het gezouten water in 15 min. gaar. Giet af en laat afkoelen. Kook de eieren in 8 min. hard, laat schrikken onder koud stromend water en pel ze.
- Vijzel de peterselie en kappertjes fijn. Doe met de zure room, 2 tl mosterd en de citroenrasp in het hakbakje van de staafmixer en pureer tot een gladde saus. Schep de saus in een spuitzak, maar laat 1 el in het hakbakje.
- Voeg de forel, eieren, gekookte knolselderij, de rest van de mosterd, dille en bieslook toe aan het hakbakje en pureer tot romige vulling. Breng op smaak met zout, peper en citroensap.
- Steek met de uitsteekring rondjes uit de gemarineerde knolselderij, leg een schepje forelvulling op de helft van een rondje en vouw de andere helft eroverheen. Maak zo ook de rest. Verdeel over vier borden en spuit er toefjes peterselie-mayo tussen. Versier met dille en eventueel wat forel.
Voedingswaarde
calorieën: 252kcal
eiwit: 14g
vet: 11g
koolhydraten: 20g
RECEPTEN: MERIJN TOL, DOSIA BREWER, HESTER DE GOEDE, LISELOREBUS, FOTOGRAFIE: JEROEN VAN DER SPEK, STYLING: CYN FERDINANDUS, BEREIDING: YVONNE JIMMINK
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!