De romige forelvulling verstop je tussen flinterdunne plakjes gemarineerde knolselderij!Wil je dit gerecht voorbereiden? Je kunt de gemarineerde knolselderij, peterseliesaus en gerookte-forelvulling al 1 dag eerder maken. Bewaar ze apart van elkaar en zet het gerecht vlak voor serveren in elkaar.
Kooktijd45 minutesminutes
marineren30 minutesminutes
Kookgerei
mandoline
vijzel
staafmixer met hakbakje
spuitzak
uitsteekring van 6 cm Ø
Ingrediënten
1knolselderij
4ellichte agavesiroop of honing
4elwitte wijnazijn
2eieren
15gplatte peterselie
2elkappertjes
4elzure room
3tlmosterd
rasp van 1biocitroen + 1 el sap
150ggerookte-forelfilet
10gdille,blaadjes geplukt + extra
10gbieslook,grof gesneden
Instructies
Breng een pan gezouten water aan de kook. Schil de knolselderij en snijd aan twee kanten de bolle kant weg, zodat het middenstuk precies de maat van de mandoline heeft. Schaaf 20 gelijke flinterdunne plakken. Blancheer de plakken 30 sec. in het hete water, schep met een schuimspaan uit de pan en spoel koud onder stromend water. Laat goed uitlekken en schep om met de agavesiroop, witte wijnazijn en ¼ tl zout. Laat minimaal 30 min. marineren.
Snijd intussen van de rest van de knolselderij 100 g in blokjes en kook in het gezouten water in 15 min. gaar. Giet af en laat afkoelen. Kook de eieren in 8 min. hard, laat schrikken onder koud stromend water en pel ze.
Vijzel de peterselie en kappertjes fijn. Doe met de zure room, 2 tl mosterd en de citroenrasp in het hakbakje van de staafmixer en pureer tot een gladde saus. Schep de saus in een spuitzak, maar laat 1 el in het hakbakje.
Voeg de forel, eieren, gekookte knolselderij, de rest van de mosterd, dille en bieslook toe aan het hakbakje en pureer tot romige vulling. Breng op smaak met zout, peper en citroensap.
Steek met de uitsteekring rondjes uit de gemarineerde knolselderij, leg een schepje forelvulling op de helft van een rondje en vouw de andere helft eroverheen. Maak zo ook de rest. Verdeel over vier borden en spuit er toefjes peterselie-mayo tussen. Versier met dille en eventueel wat forel.
Voedingswaarde
calorieën: 252kcal
eiwit: 14g
vet: 11g
koolhydraten: 20g
auteur: delicious.
RECEPTEN: MERIJN TOL, DOSIA BREWER, HESTER DE GOEDE, LISELOREBUS, FOTOGRAFIE: JEROEN VAN DER SPEK, STYLING: CYN FERDINANDUS, BEREIDING: YVONNE JIMMINK