Begin de avond goed met een heerlijke amuse. Van eendenkroketjes met grapefruit-pepermayonaise tot ceviche van oesters met een Mexicaanse twist! Dé manier om indruk te maken op gasten.
Doe jezelf en je gasten een plezier met een lekkere amuse. Een klein gerechtje (of hapje) dat je voorafgaand aan het diner serveert om de eetlust van je gasten op te wekken. Of simpelweg om je tafelgenoten alvast iets lekkers te geven nog voor het voorgerecht op tafel komt.
Eigenlijk kun je diverse kanten op. Kijk maar naar onderstaande lijst.
Voor meer amuses kun je ook het extra dikke kerstnummer van delicious. raadplegen. In het magazine vind je diverse hapjes, zoals hartige cheesecakejes, macarons met parmaham, polentapunten met bagna cauda-kappertjessalsa en nog heel veel meer. Bestel het nummer hier!
14x feestelijke amuses
eendenkroket met grapefruit-pepermayonaise
Ga voorbij aan de kroket en maak deze feestelijke eendenkroket met mayonaise van grapefruit en peper. Het zuurtje van de grapefruit gaat perfect bij de authentieke smaak van eend.Vega kroketje? Probeer dan onze pompoen-saffraankroket met paprika-hazelnootdip,
Maak maar een dubbele hoeveelheid van deze gyoza's, want ze zijn superlekker! De officiële naam is potstickers, omdat ze na het stomen gebakken worden en dan een beetje aan de pan plakken.
Prima hapje bij de borrel: kaassoesjes met welsh rarebit vulling. Soesjesdeeg is niet moeilijk om te maken: boter, bloem en water bij elkaar en flink roeren. Je vult de goudgele soesjes met een zachte vulling van kaas, mosterd, ei en bier of cider.
doperwtentoast met buffelmozzarella, citroen & basilicum
Feesthapje vooraf? Deze toastjes met mozzarella, doperwten, oude kaas en basilicum smaken naar meer! Ook fijn: deze heerlijke toastjes staan binnen 15 minuten op tafel. Genoeg tijd voor je gasten dus!Nog zo'n heerlijk feesthapje: gevulde eitjes met avocadocrème.
ceviche van oesters met tijgermelk, koriander, jalapeño en maïs
In tegenstelling tot wat je misschien denkt: vis is makkelijk! Zeker met deze eenvoudige recepten van culinair redacteur Merijn Tol. Van oesters maakt zij heerlijke ceviche met koriander, jalapeño en maïs. Oesters voor iedereen!
Voor je het weet is het feest al begonnen met deze makreelsalade hapjes.Je kunt zowel de citrusparels als de makreelsalade een dag eerder bereiden. Bewaar in afgesloten bakjes in de koelkast.
Traditioneel worden deze Joodse aardappelkoekjes geserveerd bij het Chanoeka-feest in december, maar ze zijn té lekker om maar één keer per jaar te eten. Omdat je latkes in een handomdraai hebt gemaakt, zijn het handige hapjes voor gasten. Tip: Zorg ervoor dat je alle vocht uit de groente knijpt met een theedoek. Zo bak je de krokantste koekjes.
De perfecte vega versie van gehaktballetjes! Heerlijk gekruid met dille, peterselie en munt en er komt geen vleesvervanger aan te pas, alleen tomaat. 18 Griekse recepten om de zon in huis te halen
Hoe lang heb je de tijd om te koken? Wil je het snel, steek dan alvast de bbq aan of zet de grillpan op het vuur en begin stukjes zalm op spiesjes te rijgen. Deze zalmsaté is zó klaar!Ook lekker op een stokje: geroosterde hoisin-kipspiesjes
Met deze verrukkelijke tempura oesters tover je je terras om in een resto aan een Zuid-Europese kunst. Een trucje om de vakantie nog even te verlengen. Nog meer vis voor een zwoele avond: groene sobanoedels met sesam-tonijn
Een blini is een klein pannenkoekje of poffertje dat oorspronkelijk uit Rusland komt. Wij delen hier onze tips voor blini’s met verschillende toppings. Maak makkelijk en snel kleine hapjes die je serveert op lepels. Inspiratie vind je hier…