Wintersla

We associëren bladsla dan wel niet zo snel met de winter, toch is de winter hét seizoen van de veldsla. De mini-bundeltjes met lepelvormige korte of lange blaadjes zijn vanaf oktober tot eind maart op de markt. De malse blaadjes zijn vrij fragiel dus bereid je de sla het liefst zo snel mogelijk na aankoop. Snijd daarvoor de worteltjes weg en was de blaadjes snel in ijswater. Slinger of dep de veldsla daarna voorzichtig droog. Veldsla is lekker in een salade met knapperige repen knolselderij en een sinaasappeldressing en in een stamppot met versgeraspte oude boerenkaas. Geroerbakt en bestrooid met crispy sesamzaad laat deze slafavoriet zich van een heel andere kant zien. Een toefje veldsla staat bovendien mooi op een pizzette (borrelpizzaatje) en geeft je sandwich met verse schapenkaas en gegrilde groenten een fris accent. Nog even genieten dus van deze wintersla!

Kijk in de delicious. receptenzoeker voor meer veldsla-inspiratie!