nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
vegetarisch

ovenpannenkoeken met ei en champignons

aantal 2 | hoofdgerecht | doordeweeks | |
Deze hartige ovenpannenkoeken met ei en champignons zijn héérlijk! Ideaal powerfood na een drukke doordeweekse dag.
kooktijd25 minuten
Oven14 minuten
totale tijd39 minuten

ingrediënten

  • 4 el knoflookolijfolie
  • 150 g kastanjechampignons in kwarten
  • 1 el tijmblaadjes + extra takjes ter garnering
  • 2 eieren
  • voor erbij: tomatenrelish*

pannenkoekenbeslag

  • 2 eieren
  • 75 g bloem gezeefd
  • 165 ml melk
  • 80 g parmezaan fijngeraspt
  • 20 g boter
  • ook nodig: 2 kleine gietijzeren koekenpannen of 1 grote

instructies

  • Zet twee kleine ovenbestendige gietijzeren koekenpannen (of een grote ovenbestendige gietijzeren koekenpan) in het midden van de oven. Verwarm de oven voor op 240°C.
  • Mix de eieren, bloem, melk en parmezaan tot een glad beslag. Neem de (hete!) koekenpannen uit de oven en vet de bodems in met de boter. Verdeel het beslag over de pannen en zet direct weer in de oven. Bak tot dikke, goudbruine pannenkoeken in 10-14 min. Pas op: met de hoge temperatuur gaat het snel!
  • Verhit intussen in een koekenpan 3 el van de olie op matig tot hoog vuur. Schep hierin de champignons 2-3 min. om tot ze licht kleuren. Voeg de tijm toe en schep nog 1 min. om tot de aroma’s vrijkomen. Schep op een bord. Bak in de rest van de olie 2 spiegeleieren.
  • Serveer de pannenkoeken in de koekenpannen. Leg de eieren erop, verdeel de champignons erover en garneer met takjes tijm. Geef de tomatenrelish erbij.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
* Tomatenrelish koop je bij delicatessenzaken en sommige supermarkten.
Recept en tekst: Warren Mendes. Fotografie: Alicia Taylor. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Trudelies Schouten
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Vijf extra receptideeën