oeufs en cocotte met heilbot

Pak eens uit voor het ontbijt en serveer luxe oeufs en cocotte met heilbot. Maak het jezelf makkelijk en bereid de eitjes een dag van te voren voor!

Klik hier voor alle tips en tricks over alle bereidingswijzen van ei!

oeufs en cocotte met heilbot

ontbijtgerecht | 4 personen

4 takjes kervel
2 el crème fraîche
4 eieren
100 g gerookte heilbotfilet, in stukjes
6 kerstomaatjes, gehalveerd
extra nodig: 4 souffléschaaltjes of kleine weckpotjes, dik ingevet met boter, ovenschaal waar schaaltjes of weckpotjes inpassen

VOORBEREIDEN kan een avond van tevoren.

Houd 4 topjes van de takjes kervel achter voor garnering. Snijd de rest van de kervel fijn en meng door de crème fraîche. Breng op smaak met wat peper en zout.

Breek in elk potje voorzichtig een ei en laat de dooier heel. Bestrooi met vers gemalen peper en zout naar smaak. Doe er een lepeltje van de kervelroom bij, leg er een paar stukjes heilbot en tomaat in. Dek de potjes af met folie of sluit weckpotjes en zet tot gebruik koel weg.

BEREIDEN begin ± 25 min. van tevoren.

Verwarm de oven voor op 180°C. Zet de potjes in de ovenschaal. Vul de ovenschaal met kokend water, zodat dat de potjes half onder staan. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet deze in het midden van de oven. Haal ze er na ca. 12-14 min. uit, zodra het eiwit gestold, maar het eigeel nog vloeibaar is. Serveer ze direct en garneer met kervel.

Voorbereiden ± 15 min. / bereiden ± 2 min. / oven ± 14 min.

FOTOGRAFIE SASKIA VAN OSNABRUGGE STYLING DESIREE VAN DIJK RECEPTEN EN FOODSTYLING EKE MARIËN PRODUCTIE TRUDELIES SCHOUTEN

visboekMeer inspiratie voor gerechten met vis vind je in delicious. hét visboek. Bestel het snel in de webshop voor jezelf of om cadeau te doen!

oeufs en cocotte met heilbot - delicious