nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Gegrilde kipfilet met sperziebonen, za’atar en korianderquinoa

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | midden-oosters | glutenvrij, lactosevrij
Simpel, snel en bomvol smaak: dat is deze easy gegrilde kipfilet met sperziebonen, za'atar en korianderquinoa. Weinig ingrediënten en toch is dit gerecht van Janneke Philippi absolúút niet saai. 
totale tijd25 minuten

ingrediënten

  • 400 g kipfilet
  • 200 g quinoa
  • 500 g sperziebonen fijne
  • 1 koriander grote bos of 3 bakjes
  • 1 el za’atar
  • 2 limoenen
  • 4 el olijfolie
  • 3 tenen knoflook

instructies

  • Verhit een grillpan.
  • Sla de kipfilet iets platter met een vleeshamer of deegroller. Bestrooi de kipfilet met zout en peper en bestrijk met 2 el olijfolie. Gril de kipfilet aan beide kanten goudbruin en gaar in 12 min. Bereid intussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Haal de boontjes af, doe in een schaal en hussel ze om met 2 el olijfolie. Snijd de knoflook en de koriander fijn.
  • Neem de kipfilets uit de grillpan en houd ze onder een deksel warm. Verdeel de sperziebonen over de grillpan en gril ze beetgaar in 8 min. Keer ze regelmatig.
  • Verhit in een koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Bak de knoflook 1 min. Schep de quinoa met de koriander erdoor en bak nog 1 min. Breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd de kipfilet in plakjes en verdeel met de sperziebonen over 4 borden. Bestrooi met de za’atar en schep de quinoa erbij. Halveer de limoenen en leg ook op de borden.
Voedingswaarde:
calorieën: 495kcal
|
eiwit: 33g
|
vet: 20g
|
koolhydraten: 41g
auteur: delicious. magazine
RECEPTEN, STYLING, BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
gegrildekipfilet-deliciousmagazine

Vijf extra receptideeën