nr.1 foodmagazine

rodekoolsoep met appel & noten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rodekool met appeltjes kent iedereen wel, maar rodekoolsoep met appel & noten is weer helemaal iets anders! Een geurige soep met spekjes en appel die ook nog eens een waanzinnige kleur heeft.

restje kool over? maak deze salade!

rodekoolsoep met appel & noten

voorgerecht (4-6 personen)

30 g gerookt spek, in mini-blokjes
1 grote ui, fijngesneden
500 g rodekool, fijngesneden
1 appel, in blokjes
1 l kippen- of groentebouillon
1 laurierblaadje
95 g walnoten, geroosterd en grof gehakt

Bak voor de rodekoolsoep eerst op laag vuur de spekjes ± 5 min. Voeg de ui toe en bak al omscheppend nog 5 min. Voeg de rodekool, appel, bouillon en laurier toe, breng aan de kook en laat ± 15 min. zachtjes koken of tot de kool net beetgaar is. Schep ± 2 flinke eetlepels kool uit de soep en houd apart voor garnering. Verwijder het laurierblaadje.

Pureer de rest van de soep met 75 g van de gehakte walnoten en breng op smaak met versgemalen peper en zout. Verdeel de soep over 4 borden en schep in het midden van elk bord wat van de achtergehouden rodekool. Bestrooi met de rest van de noten.
Bereiden ± 45 min.

RECEPTEN REDACTIE DELICIOUS. FOTOGRAFIE ALAN JENSEN STYLING CYN FERDINANDUS BEREIDING JACQUELINE PIETROWSKI

 

rodekoolsoep - delicious