appel-honingtaartjes met bessen & noten

Zoete gerechten en acaciahoning… wat een verrukkelijke combinatie! Wedden dat je ‘smelt’ van onze feestelijke appel-honingtaartjes!

appel-honingtaartjes met bessen & noten

gebak | 6 taartjes

1 grote elstar appel
2-3 tl Melvita acaciahoning + extra voor serveren
1 rol koelvers bladerdeeg (40 x 24 cm)
gemalen kaneel
gemalen kardemom
18 blauwe bessen
1 el hazelnoten, fijngehakt

Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de appel doormidden en verwijder het klokhuis. Snijd de helften met schil in plakjes van 1-2 mm. Meng de appel voorzichtig met de Melvita acaciahoning.
Zorg dat alle plakjes met honing zijn bedekt en zet 15 min. weg zodat de honing kan intrekken en de appel iets zachter wordt.

Snijd het bladerdeegin 6 repen van ± 6,5×24 cm. Leg een reep deeg met de lange kant voor je neer. Leg op de bovenrand plakjes appel, zo dat ze elkaar net overlappen. Laat ze met de bolle kant ½ cm boven het deeg uitsteken en zorg ervoor dat er een randje deeg aan de onderkant
overblijft. Bestrooi met wat gemalen kaneel en gemalen kardemom. Klap het randje deeg over de onderkant van de appelplakjes zodat ze ongeveer half bedekt zijn. Rol het deeg vanaf de zijkant
op en zet het taartje in een ingevette muffinvorm. Maak op dezelfde manier nog 5 taartjes.

Leg 2-3 blauwe bessen (bakje 125 g) in het hart van elk taartje. Bestrooi de taartjes met 1 el fijngehakte
hazelnoten en besprenkel ze nog met een beetje extra Melvita acaciahoning. Bak de taartjes in de voorverwarmde oven in 20-25 min. goudbruin en gaar. Bedruppel met nog wat Melvita acaciahoning.

DESSERTTIP Serveer de taartjes lauwwarm met een flinke dot met honing gezoete slagroom.

Bereiden ± 20 min. / oven ± 20-25 min.

RECEPT, FOTOGRAFIE EN STYLING STUDIO PHILIPPI

DELICIOUS. SAMEN MET MELVITA – ADVERTORIAL

 

melvita