nr.1 foodmagazine

gebakken zeebaars met garnalen-rijstsalade

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Mister kitchen vist op Hollandse zeebaars, en gelukkig hebben ze beet. Maarten: ‘Zeebaars is zo stevig en smaakvol dat je er vooral niet te veel mee moet doen in de keuken!’

Nog meer koken met zeebaars? Probeer ook eens dit recept met quinoa en olijven!

gebakken zeebaars met garnalen-rijstsalade

voorgerecht (6 personen)

200 g arboriorijst
120 g doperwten
6 plakjes parmaham, in stukjes gescheurd
50 g Hollandse garnalen
8 el olijfolie
1 el witte balsamicoazijn
½ bosje peterselie, fijngesneden
1 bosje basilicum, blaadjes gescheurd
3 zeebaarsfilets met vel (totaal 250 g), in vierkante moten
2 citroenen in partjes

dragonolie
1 el dragon, fijngehakt
4 el olijfolie
10 takjes basilicum, blaadjes gescheurd

Stap 1
Kook de rijst in ruim, gezouten water beet- gaar in 10-15 min. Giet af en laat afkoelen.

Stap 2
Doe de doperwten in een kom, schenk kokend water erover om ze licht te garen. Spoel na 2 min. koud en laat uitlekken.

Stap 3
Meng met de rijst, parmaham en garnaaltjes. Breng op smaak met 4 el olijfolie, witte balsamico, peterselie, zout en peper.

Stap 4
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de zeebaarsfilets ± 2 min. op de velkant en daarna nog ± 1 min. op de andere zijde.

Stap 5
Meng voor de dragonolie de gehakte dragon met de rest van de olijfolie.

Stap 6
Verdeel de rijst, parmaham en filets over zes borden en besprenkel met citroensap en dragonolie. Serveer met nog een partje citroen en bestrooi eventueel met de blaadjes basilicum.

Bereiden ± 30 min.

RECEPTEN, BEREIDING EN TEKST MISTER KITCHEN FOTOGRAFIE ERNIE ENKELAAR STYLING CYN FERDINANDUS PRODUCTIE MERIJN TOL

zeebaars mr kitchen - delicious