nr.1 foodmagazine

ovenpannenkoeken met ei en champignons

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Deze hartige ovenpannenkoeken met ei en champignons zijn héérlijk! Ideaal powerfood na een drukke doordeweekse dag. 

Nog meer powerfood? Probeer deze durban curry met zalm eens! 

ovenpannenkoeken met ei en champignons

lunch- of hoofdgerecht (2 personen) v

4 el (knoflook)olijfolie
150 g kastanjechampignons, in kwarten
1 el tijmblaadjes + extra takjes ter garnering
2 eieren
tomatenrelish*, voor erbij
pannenkoekenbeslag
2 eieren
75 g bloem, gezeefd
165 ml melk
80 g fijngeraspte parmezaan
20 g boter
ook nodig: 2 kleine gietijzeren koekenpannen (of 1 grote)

Zet twee kleine ovenbestendige gietijzeren koekenpannen (of een grote ovenbestendige gietijzeren koekenpan) in het midden van de oven. Verwarm de oven voor op 240°C.

Mix de eieren, bloem, melk en parmezaan tot een glad beslag. Neem de (hete!) koekenpannen uit de oven en vet de bodems in met de boter. Verdeel het beslag over de pannen en zet direct weer in de oven. Bak tot dikke, goudbruine pannenkoeken in 10-14 min. Pas op: met de hoge temperatuur gaat het snel!

Verhit intussen in een koekenpan 3 el van de olie op matig tot hoog vuur. Schep hierin de champignons 2-3 min. om tot ze licht kleuren. Voeg de tijm toe en schep nog 1 min. om tot de aroma’s vrijkomen. Schep op een bord. Bak in de rest van de olie 2 spiegeleieren.

Serveer de pannenkoeken in de koekenpannen. Leg de eieren erop, verdeel de champignons erover en garneer met takjes tijm. Geef de tomatenrelish erbij.

* Tomatenrelish koop je bij delicatessenzaken en sommige supermarkten. Of maak ’t zelf, wij helpen een handje! 

Bereiden ± 25 min. / oven ± 14 min.

RECEPTEN EN TEKST WARREN MENDES FOTOGRAFIE ALICIA TAYLOR STYLING KIRSTEN JENKINS BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

ovenpannenkoeken met ei en champignon | delicious