soul bowl met pittige kip

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Deze kom salade tjokvol lekkere én gezonde ingrediënten van collega Charlotte Binns-Mcdonald staat in een halfuur op tafel. Vork in de aanslag! Perfect voor een drukke dag.

Nog meer inspiratie voor een rijstsalade vind je hier!

soul bowl met pittige kip

hoofdgerecht (voor 4 personen)

500 g zwarte rijst
8 kipdijfilets
90 g gochujang*
3 el olijfolie
1 tl sesamolie
2 tl sojasaus
½ teen knoflook, geperst
2 nashiperen, in reepjes
plus plaatsen
3 radijsjes, in heel dunne plakjes
130 g kimchi
40 g spinazieblaadjes
±10 g grote shisoblaadjes  of Thaise basilicumblaadjes
4 gebakken eieren voor erbij
geroosterd zwart en wit sesamzaad om te bestrooien

Kook de rijst in gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Wrijf intussen de stukken kip in met gochujang en olijfolie. Verhit een geribbelde grillpan op hoog vuur, of maak de barbecue aan. Gril de stukken kip 3 min., keer ze en gril ze in ± 4 min. gaar. Houd ze afgedekt warm.

Schep de rijst in een kom om met de sesamolie, sojasaus en knoflook. Snijd de kip in dikke repen. Schep de rijst in kommen. Verdeel er de kipreepjes, nashiperen, radijsjes, kimchi, spinazie, shiso en eieren over. Bestrooi met sesamzaad en serveer.

*gochujang is gefermenteerde Koreaanse chilipasta. Te koop bij de ruim gesorteerde supermarkt en de Oosterse supermarkt.

Bereiden ± 30 min.

RECEPTEN CHARLOTTE BINNS-MCDONALD FOTOGRAFIE MARK ROPER STYLING KIRSTEN JENKINS BEWERKING DOSIA BREWER

soul bowl met pittige kip | delicious

Meer artikelen

aardappel- bonensalade met geitenyoghurt

  aardappel-bonensalade met geitenyoghurt Aantal 4 | hoofdgerecht | | familietijd | hollands | Janneke Philippi kookt zoveel mogelijk met seizoensgroenten van het land. Deze