speltfettuccine met kip en boerenkoolpesto

Fettuccine is brede lintpasta, gemaakt van eieren, boter en bloem. Het verhaal gaat dat fettuccine bedacht is door Alfredo di Lelio. Hij maakte het gerecht voor zijn gasten om te zien of het in de smaak viel, dat deed het. Het restaurant Alfredo alla Scrofa in Rome bestaat nog steeds.

Zin in meer spelt? Maak dan ook eens dit speltbrood met pompoen.

speltfettuccine met gepocheerde kip en boerenkoolpesto
hoofdgerecht | 4 personen

300 g kipfilet
1 l kippenbouillon
300 g speltfettuccine of andere lange pasta
150 g boerenkool (evt. geblancheerd)  of baby-boerenkool*, fijngesneden
2 tenen knoflook
165 ml extra vergine olijfolie
40 g geraspte parmezaanse kaas  + extra om te bestrooien
40 g gehakte walnoten  + extra voor garnering citroenpartjes voor garnering

Pocheer de kip in de verhitte bouillon ± 6 min. op laag vuur, voeg de pasta toe en kook nog  ± 10 min. tot de pasta beetgaar is en kip gaar.

Maal intussen voor de pesto de boerenkool, knoflook, olie, parmezaanse kaas en walnoten glad in de keukenmachine of met de staafmixer. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Giet de pasta en kip af en vang 80 ml van de bouillon op. Trek de kip met twee vorken uit elkaar. Schep de pasta om met de helft van de pesto en de opgevangen bouillon. Verdeel de rest van de pesto, parmezaanse kaas en walnoten erover. Serveer met de partjes citroen om erover uit te knijpen.

* Baby-boerenkool is een boerenkoolvariant die geschikt is om rauw te eten. Te vinden in  het saladeschap van de supermarkt.

Bereiden ± 25 min.

RECEPTEN WARREN MENDES FOTOGRAFIE ALICIA TAYLOR STYLING KIRSTEN JENKINS BEWERKING MINTA NICOLAÏ

Nóg meer delicious.recepten ontvangen? Bestel nummer 2 van delicious. vóór 16:00 uur en krijg deze morgen al thuisgestuurd

 

speltfettuccine