nr.1 foodmagazine

4x de lekkerste kaasfondue recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kaas, you love it or you hate it. Voor iedere cheeselover die zo nu en dan het fonduestel uit de kast haalt hebben we wat leuks: een lijstje vol met waanzinnig lekkere fonduerecepten. Hiermee krijg je iedereen rond de fonduepan. Dippen maar! 

En om in de fondue sfeer te blijven, wat dacht je van ruige chocolade fondue?

Fondue met emmenthaler en beaufort
kaasfondue

Emmenthaler is volgens sommigen ‘de koning der kazen’. Voor deze fondue meng je een beetje beaufort erdoor. Geen beaufort verkrijgaar? Een Comté of pittige Goudse kaas geeft ook een heerlijke fondue.

Bergkaasfondue met maanzaad
kaasfondue

Bergkazen staan bekend om hun uitgesproken, soms nootachtige smaak. De structuur van de kaas is vrij hard. In de Tirolse keuken wordt veel gemaakt met maanzaad, dus voeg zeker een lepeltje hiervan toe aan je kaasmengsel voor wat extra smaak.

Kaasfondue met geitenkaas, boerenkaas en blauwader
kaasfondue

Drie soorten kaas, drie aparte pannetjes. Voor ieder wat wils dus. Met een heerlijk zuurdesembrood in stukken gesneden en geblancheerde seizoensgroenten erbij krijg je iedereen rond de tafel.

Kaasfondue in een pompoen
kaasfondue

Na een hap van deze fondue zijn we verkocht. Je holt de pompoen uit en vult deze met deze kruidige en romige kaasfondue, herfstiger wordt het niet. En als hij leeg is schraap je het pompoen helemaal leeg. Serveer met stokbrood!

kaasfondue-delicious