nr.1 foodmagazine

chaimuffins met ricotta en appel-dukkah

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Het fijne van de herfst die weer begonnen is? We nemen weer alle tijd om te bakken. Deze appelmuffins met ricotta en dukkah zijn precies zoet genoeg en tegelijkertijd heerlijk spicy.

De allerlekkerste appelrecepten hebben we in dit lijstje verzameld!

appelmuffins met ricotta en dukkah

ontbijtgerecht of gebak (12 stuks)

300 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd
150 g fijne kristalsuiker
1 tl kaneel
½ tl gemberpoeder
½ tl gemalen kruidnagel
½ tl gemalen kardemom
1 ei
150 ml karnemelk
4 el zonnebloemolie
30 g gedroogde appeltjes, fijngesneden
1 tl vanille-extract
480 g ricotta
5 el vloeibare honing

appeldukkah
gedroogde appels, fijngesneden
3 el wit sesamzaad, geroosterd
3 el cashewnoten, geroosterd en fijngehakt
½ tl kaneel
ook nodig: muffinplaat met 12 holtes (75 ml), ingevet

Verwarm de oven voor op 200°C.

Doe het meel met de suiker, specerijen en een snuf zout in een kom. Roer in een andere kom het ei los met de karnemelk en olie en voeg de appels toe. Meng het eimengsel door het meelmengsel. Spatel er de vanille en 120 g van de ricotta door. Verdeel over de holten en bak de muffins in ± 20 min. gaar of tot een in het midden ingestoken satéprikker er schoon uitkomt. Laat afkoelen.

Doe de rest van de ricotta in een kom en klop de honing erdoor. Bestrijk de afgekoelde muffins hiermee.

Meng alle ingrediënten voor de dukkah en strooi het vlak voor serveren erover.

Bereiden ±15 min. / oven ± 20 min.

RECEPTEN EN BEREIDING PHOEBE WOOD FOTOGRAFIE GERECHTEN BRETT STEVENS STYLING GERECHTEN KIRSTEN JENKINS FOTOGRAFIE TUIN ROLINDA WINDHORST PHOTOGRAPHY M.M.V. WENDA TORENBOSCH BEWERKING DOSIA BREWER

appelmuffins