Nadia&Merijn’s dukkah

Van dukkah heb je nooit genoeg! Bewaar in afgesloten doos of pot en gebruik op labne, maar ook als dip met olijfolie, over eitjes, in saladedressings etc. etc. Kortom: onmisbaar in de delicious.keuken!

Nadia&Merijn’s dukkah

bijgerecht± 700 g dukkah | v

200 g geroosterde gedroogde kikkererwten*
300 g geroosterde amandelen
100 g ongeroosterd sesamzaad
5 el korianderzaad
2 el komijnzaad
3 el anijszaad
2 el venkelzaad
2 el gedroogde oregano
3 el ongeroosterd sesamzaad
2 el gedroogde rozenblaadjes (van de markt of bij een kruiden- of theespeciaalzaak)
2 el rasp van een (bio)sinaasappel

Verwarm de oven voor op 180ºC. Spreid de kikkererwten, amandelen, 100 g sesamzaad, koriander, komijn, anijs-en venkelzaad en oregano uit op een bakplaat. Schuif de bakplaat ± 8-10 min. in de oven, tot de specerijen, kikkererwten en noten geuren; schep tussendoor even om. Maal de geroosterde ingrediënten in een keukenmachine tot een half fijn mengsel, of maal het in een grote vijzel als je zin hebt in flink vijzelen.

Roer er op het laatst het achtergehouden sesamzaad door.

* Geroosterde gedroogde kikkererwten koop je bij de Turkse of Marokkaanse winkel.

Bereiden ± 25 min.

RECEPT, STYLING EN FOODSTYLING NADIA ZEROUALI & MERIJN TOL FOTOGRAFIE SVEN BENJAMINS

Dit recept verscheen eerder in delicious.

 

dukkah zelf maken | delicious