nr.1 foodmagazine

kerst soufflé uit de oven van Miele

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

– ADVERTORIAL – 

souffle

Ben je (net als wij!) gek op bakken? Dan zijn de ovens van Miele een uitkomst. Met deze slimme hulp in de keuken braad en bak je de lekkerst dingen. Een chocolade soufflé bijvoorbeeld!

Tot nu toe was het vooral de bakker die perfect brood of zoet bakte. Met een Miele-oven kun je voortaan zelf als een professionele bakker te werk met de Professional-functie. Het verhogen van de luchtvochtigheid in de ovenruimte zorgt ervoor dat de bak- en braadresultaten bij verschillende gerechten perfect zijn. Hierdoor krijg je geurig, luchtig brood met een knapperige korst alsof het zo van de bakker komt. Sappig vlees dat rondom een lekkere krokante korst heeft. Perfect bereide ovenschotels…heerlijke soufflés en nog veel meer.

De voordelen van een Miele-oven:

  1. Draadloze bratometer met resttijdweergave. Steeds opnieuw het gerecht controleren tijdens de bereiding is voorbij. De resttijdweergave laat je precies zien wanneer vlees, vis of gevogelte klaar is.
  2. Automatische programma’s. Easy 100 verschillende gerechten op tafel zetten. Of het nu gaat om brood, gebak of vlees, het bereidingsproces wordt door de oven volledig automatisch gecontroleerd en aangestuurd.
  3. Speciale programma’s. Bijzondere wensen worden door de oven makkelijk vervuld d.m.v. speciale programma’s.
  4. Eigen programma’s. Door het invoeren van de verwarmingssoort, temperatuur en tijd kun je favoriete gerechten makkelijk en snel steeds opnieuw bereiden.

Echte alleskunners dus, die ovens van Miele. Kom naar een kosteloze kookdemonstratie in het Miele Inspirience Centre en ervaar zelf de voordelen van een Miele-oven. Heb je al een Miele-oven? Ga dan aan de slag en maak deze heerlijke chocolade soufflé, perfect voor de feestdagen! 

chocolade soufflé

Gebak | 4 personen

1 eetlepel zachte roomboter
1 ¼ eetlepel maïzena
20 ml melk
125 gram chocolade, 60% cacao,
geraspt
50 gram eidooier
5 gram wasabi
zeezout en peper uit de molen
10 gram suiker
125 gram eiwit
poedersuiker
4 ramequins of kopjes

kersencompote

sap van ¼ citroen
½ eetlepel rietsuiker
sap van 2 sinaasappels
28 verse kersen, ontpit
en gehalveerd
½ vanillestokje, gespleten
witte peper uit de molen

 

Verhit in een kleine pan het citroensap met de suiker tot een karamel ontstaat. Blus af met het sinaasappelsap en blijf roeren tot een gladde saus ontstaat.

Voeg de kersen en het vanillestokje toe en laat zachtjes inkoken tot een mooie, glanzende saus; let er daarbij op dat de kersen niet te gaar worden. Voeg wat witte peper naar smaak toe en houd de saus lauwwarm.

Verwarm de oven voor (Hetelucht Plus) 200 ºC

Vet de ramequins in. Meng de maïzena met de melk.

Smelt de chocolade au bain-marie (doe daarvoor de chocolade in een pan en hang deze pan in een andere pan met een bodempje water dat tegen de kook aan is.) Voeg het melkpapje toe zodra de chocolade gesmolten is. Blijf goed roeren en voeg snel de eidooiers en de wasabi toe – het moet een gladde vla worden. Breng op smaak met zout en peper en houd warm op 40 ºC.

 Mix suiker en eiwitten op hoge snelheid in de keukenmachine zodat het volume vergroot wordt. Blijf mixen tot er zich pieken vormen. Spatel het eiwitmengsel in twee delen voorzichtig door het chocolademengsel tot het eiwit volledig opgenomen is.

 Vul de ramequins tot aan de rand en strijk de bovenkant glad.

 Bak de soufflés in het midden van de oven. Controleer na 8 minuten, zonder de oven te openen, of de soufflétjes hoog genoeg zijn geworden.

Verwarm ondertussen de kersencompote. Serveer de soufflétjes onmiddellijk zodra ze klaar zijn. Strooi er wat poedersuiker over en serveer de kersencompote er op een klein bordje naast.

RECEPT EN FOTOGRAFIE MIELE

– ADVERTORIAL –

 

souffle kersen | delicious