nr.1 foodmagazine

bikken bij het ketelhuis

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

De rage om oude fabrieken om te toveren tot moderne restaurants raast door heel Nederland. Her en der krijgen prachtige industriële panden een nieuwe bestemming. Strijp – het oude Philips-terrein in Eindhoven- is een horeca walhalla. Zo is het oude transformatorhuis nu Het Ketelhuis.Een creatieve, culinaire vrijplaats zonder poespas, waar vlees naar vlees smaakt en appel niet naar peren, in hun eigen woorden. Culinaire duizendpoot André Amaro is het culibrein, terwijl chef Joep Brekelmans en Chris Swart het servies dagelijks laat rollen. Brood en taart worden gebakken in eigen bakkerij, elke dag anders en nooit braaf. Lamsbout, scholfilet, vissoep met mosselen, de kaart wisselt voortdurend, met seizoensproducten en lokaal aanbod als uitgangspunt. Soms kopen ze een hele koe die ze in zijn geheel verwerken.

Op deze geweldige locatie wordt ’s zomers zo veel mogelijk buiten gekookt. Voor groepen en feestjes kun je de bovenverdieping afhuren, voor een bourgondisch festijn. Denk maar aan kippen of varkentjes aan ’t spit, hele zalm op de grill en tafels vol fruit, groente, kaas en vleeswaren. Ook is er in Het Ketelhuis elke maand een wijs-door-spijslezing door Mike Donkers, die het gedachtegoed van voedingsdeskundige Weston Price onder de loep neemt. Mét een oergezond gezamenlijk diner aan lange tafels.

Het Ketelhuis, Ketelhuisplein 1, Eindhoven, 06 87247348 ketelhuis.com

Ketelhuis

Ketelhuis