smaak beleven bij Francois

Afgelopen weekend was het dan eindelijk zover, we gaan lunchen bij Ivy, nu FG, in Rotterdam. Dit restaurant van chef Francois Geurds stond al lang op mijn verlanglijstje. Ik mocht er ooit eens een geitenkaasmacaron en de nitrococktail proeven en was toen al verkocht. Hoewel geen vegetariërs, kozen we na lang dubben toch voor het vegetarische 5-gangenmenu. Het menu met kreeft en Simmentaler ossenhaas leek ook heel aantrekkelijk, maar voor een vegetarisch menu moet een kok voor mijn gevoel toch nóg iets meer zijn fantasie gebruiken. Daarin werd ik niet teleurgesteld: alle gerechtjes waren echt geweldig! Van de artisjokkenmousse met paddenstoelen, de pompoentoffee en de truffelmacaroni met een gepocheerd eitje en bladgoud tot en met de desserts: een elegant wentelteefje en een gerechtje met amandel en citrus. Om nog maar niet te spreken van de heerlijke amuses. Het gaat bij Francois niet alleen om smaak, maar ook om de totaalbelevenis. Daardoor wordt eten bij Ivy héél bijzonder, je wordt telkens weer verrast door iets nieuws. Qua presentatie, innovatie en gelukkig ook qua smaak. Ik wil niet alles vertellen, want dan is het minder verrassend als je bij Ivy gaat eten, maar het hoorntje van tomaat en drop met piccalilly-ijs en knettersuiker was een klein amuse-hoogtepuntje. Een aanrader dus! Van dinsdag tot en met vrijdag kun je bij Ivy ook terecht voor een 3 gangen-lunchmenu voor 35 euro, héél betaalbaar voor zo’n bijzondere eetervaring.

Culinair redacteur Ellen van Mol